18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype jõuab Nokia telefonidesse

Skype ja Nokia teatasid eile koostöö alustamisest, et viia Skype'i võimalused Nokia mobiiltelefonidesse, esimene Skype'i toega Nokia telefon N97 jõuab kasutajateni selle aasta sügisel.

Skype'i funktsioonid lisatakse esmalt Nokia N-seeria telefonidele. Skype integreeritakse Nokia N97 aadressiraamatusse, mis võimaldab näha Skype'i kontaktide olekut ja saata kiirsõnumeid. Nokia N97 omanikud saavad tasuta Skype'lt Skype'ile või soodsa hinnaga telefonidele kõnede tegemiseks kasutada 3G või WLAN internetiühendust.

"Skype'i kõnede toomine mobiiltelefonidesse on oluline samm meie visioonist muuta suhtlus kättesaadavaks kõikjal üle maailma," ütles Skype'i äri ja operatsioonide juht Scott Durchslag. "Meie koostööst Nokiaga võidavad paljud telefoniomanikud, kes juba Skype'i kasutavad ja saavad seda nüüd mugavalt teha ka liikvel olles. Samuti toob see Skype'ile uusi kasutajaid, kes saavad seda nüüd teha Nokia Symbian S60 platvormil."

"Enam kui 400 miljoni kasutajaga Skype' ühendamine Nokia N-seeria telefonidega on oluline samm toomaks mitmekesiseid internetivõimalusi maailma tippklassi mobiiltelefoni," lausus Nokia asepresident ja N-seeria toodete juht Jose-Luis Martinez.

2003. aastal asutatud Skype on revolutsiooniliselt muutmas inimeste suhtlemisviise üle maailma. Internetitelefoni Skype väljatöötajad Ahti Heinla, Priit Kasemaa, Jaan Tallinn, Toivo Annus kuulusid teiste seas ka ettevõtte omanikeringi, mis müüs Skype'i 2005. aastal eBay-le ligi 33 miljardi Eesti krooni eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755