3. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige enam kasutavad infotehnoloogiat rootslased

Informatsioonitehnoloogia on kõige arenenum Rootsis, selle järelduseni jõudis oma uuringus Rahvusvaheline Telekommunikatsiooni Liit, kirjutas lenta.ru.

Uuringus osales osales 154 riiki ning võrreldavaks perioodiks olid aastad 2002-2007.

9 Põhja-Euroopa riiki pääses esikümnesse. Väljaspool Euroopat on esikümnes vaid Lõuna-Korea, kes oli antud indeksi järgi teisel kohal. Kolmas on Taani, järgmised Holland, Island, Norra, Luksemburg, Šveits, Soome ja Suurbritannia.

Uuringus reastati riigid indeksi järgi, mis moodustus infotehnoloogiat kasutavate inimeste arvu, tehnoloogia kättesaadavuse ja praktiliste IT-teadmiste taseme alusel.

Uuringu kohaselt kasutas 2008. aasta lõpuks internetti 23% kogu maailma rahvastikust. Kõige mahajäänum on IT-arengus Aafrika.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755