4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson võtab turuosa

Maailma suurim traadita võrguseadmete tootja Ericsson on kasvatamas käivet samal ajal kui konkurendid pingutavad kohanemisega majanduskasvu aeglustumise tingimustes, kinnitas ettevõtte tegevjuht Carl-Henric Svanberg.

Tänu konkurentide Norteli ning Motorola finantsraskustele on Ericsson võtnud turuosa kõikides regioonides, kinnitab Svanberg Bloombergile antud intervjuus. Tema sõnul Ericssoni, mis pole teatanud kahjumist juba alates 2003. aastast, majanduslangus ei mõjuta, sest uute seadmete kulusid katavad tellijad.

Eelmises kvartalis kasvas Eriscconi käive 23 protsenti. Nortel Networks palus jaanuaris kohtult pankrotikaitset, Motorola kahjum oli eelmises kvartalis 3,6 miljardit dollarit.

„Meie suurendame turuosa,“ kinnitas Svanberg mööndes, et turuosa suurendab ka hiinlaste Huawei Technologies.

Ericssoni aktsia hind kerkis täna 2,3 protsenti 71,2 Rootsi kroonini. Aasta algusest on väärtpaber kallinenud 20,2 ning aastaga 17 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052