10. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu Siemensi arvuti ooterežiimil nullvatise voolutarbega

Fujitsu Siemens tutvustas maailma esimest ooterežiimil nullvatise voolutarbimisega arvutit, Eestisse jõuab see müügile juulis.

Fujitsu Siemens esitles esimest nullvatise energiatarbimisega arvutit 6. märtsil Hannoveris tehnoloogiamessil CeBIT 2009.

Fujitsu Siemensi Eesti esinduse müügijuhi Antti Vari kinnitusel aitab uus tehnoloogia büroodes säästa energiat, hoida kokku raha ning kaitsta keskkonda. "Nullvatine arvuti ei kuluta väljalülitatud asendis ega ka ooterežiimil üldse energiat, kuid on endiselt hallatav. Näiteks saab administraator eelnevalt määrata ajavahemiku, mil arvuti saab automaatselt laadida alla tarkvarauuendusi ka väljaspool tavalist tööaega," selgitas ta.

Lisaks olematule energiatarbimisele on uutel arvutitel ka 89%se efektiivsusega toitesüsteem, mis vastab aasta algul kehtima hakanud Energi Star 5.0 nõuetele. Vari sõnul on tegemist nn rohelise investeeringuga, mis tähendab, et arvutis on halogeenivabad emaplaadid, monitori väljundilülitusfunktsioon, uued energiasäästlikud Inteli protsessorid ning kogu tootmisprotsessis on kasutatud keskkonnasõbralikke materjale.

Nullvatise energiatarbimise funktsiooni kasutatakse alates 2009. aasta suvest kahel arvutimudelil, milleks on ESPRIMO E7935 0-Watt ja ESPRIMO P7935 0-Watt. Uued arvutid jõuavad Eestis müügile juulis ja hakkavad maksma ligi 8000 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932