15. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kirjavahetus kolib sotsiaalsetesse võrgustikesse

Suured sotsiaalsed võrgustikud nagu Facebook, Yammer, Twitter ja Friendfeed on saamas uueks kommunikatsioonivahendiks, edastas BBC.

"Oleme loomas e-mail 2.0i," kommenteeris ettevõtluskeskkonna Yammer asutaja David Sacks.

Kümned miljonid inimesed kasutavad sotsiaalseid võrgustikke kontakti hoidmiseks, kusjuures selliste inimeste arv kasvab, kes pidevalt nende kasutatavasse suhtluskeskkonda sisse logitud on.

Kuna kasutajad soovivad suhtluskeskkonnas infot vahetada, on sotsiaalsed võrgustikud pidanud infovahetusvõimalusi arendama. Praeguseks võimaldavad suhtluskeskkonnad vahetada nii teksti, fotosid kui videosid ning neid sotsiaalse võrgustiku liikmeil neid kommenteerida.

"Ma arvan, et see on uus kommunikatsioonivorm, mitte lihtsalt e-mail, kergekaalulisem ja rohkem reaalajas," kommenteeris FriendFeedi asutaja Paul Buchheit.

FriendFeed lubab infot vahetada teiste teenusepakkujatega nagu Twitter ja Flickr, kuid suhtluskeskkondadele infovahetusstandardit kehtestatud pole. Näiteks tunnistab Twitter Facebooki andmeid, kuid vastupidine infovahetus võimalik pole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755