20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolidirektor: õppejõude võiks meelitada Eestisse jääma palgaga

Eesti vajaks häid õppejõudusid ülikoolide juurde ning teadlasi uusi tehnoloogiaid arendama, ütles Äripäevale Tallinna Reaalkooli direktor Gunnar Polma, kes neid siia meelitaks kõva palganumbriga.

„Kindlasti üks asi, mis huvitab võimekaid inimesi, kes muidu otsiks tööd mujalt, on reaalpalk,“ rõhutas Polma. „Võimalus kodumaal elada võimaldab neid mitte absoluutskaalas mõõta, aga teatud tase peab olema kindlustatud,“ lisas ta otsest palganumbrit välja ütlemata.

Veel pidas Polma oluliseks vabadust loomingulistel inimestel otsuseid teha. „Oleme väike maa ja saame kiirelt silma paista,“ rõhutas Polma kolmandana karjääri olulisust nutikate eestlaste Eestisse tagasi toomisel.

Enamolulistest valdkondadest nimetas koolidirektor uute tehnoloogiate välja töötamise, mis viiksid Eesti uuele tasemele ning võimaldaks paljudel tööd saada nende arendamise ja edasimüümise läbi. „Väga vajalik on, et Eestisse jääksid need õppejõud, kes suudaksid sellel alal õpetada ja õpilasi motiveerida,“ võttis Polma oma kommentaari kokku.

Äripäev küsis tänase päevaküsimuse raames kuidas tuua Eestisse tagasi eestlaste ajud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755