30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion sisenes odavteenuste turule

Elion tõi turule 255kroonise kuutasuga Stardipaketi, sisenedes sellega odavteenuste turule. Ka konkureeriv firma Elisa rõhub varasemast enam kokkuhoiule.

Elioni eesmärk on pakkuda uue teenusega digiTV-, interneti- ja kõnesidevõimaluse kasutamist nendele peredele, kes pole seni uue põlvkonna digiTVd või internetti kasutanud. Uus pakett vastab kodustele baasvajadustele ja on mõeldud digiTV ja internetiga alles tutvuvatele inimestele, teatas Elion.

"Tänases majandusolukorras jääb kvaliteetse teenuse tarbimine paljuski hinna taha. Seetõttu lõime täiesti uue baasvajadustele vastava lahenduse," ütles Elioni turundusdirektor Arti Ots. "Pidasime silmas just maapiirkondades elavaid vanemaid inimesi, noori ning majanduslikult vähem kindlustatud peresid," lisas ta.

Stardipakett sisaldab interneti, kõneside ja digiTV kasutamise võimalust. DigiTV kanalitevalikus on 14 Eesti ja Vene telekanalit, lisaks kohalikud raadioakanalid. Võimalus on kasutada kõiki digiTV lisateenuseid. Stardipaketi internetiühendus on alla- ja üleslaadimiskiirusega 1 Mbit/s. Kõnesidet saab kasutada Säästupaketi tariifidega.

Pakett toodi turule projekti "Ole Kaasas!" raames. "Ole Kaasas!" on Eesti Telekomi grupi (EMT, Elion, Microlink) ja Vaata Maailma sihtasutuse algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Eesmärgiks on seatud korraldada arvutialane baas- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja internetiseerida täiendavalt 50 000 peret järgneva kolme aastaga.

Konkureeriv operaatorfirma Elisa teatas eelmisel nädalal, et tulevik on kõikide vajalike teenuste koondamises ühte täissidepaketti, mis on ka Elisa uue äristrateegia võtmeks. "Ilmselge, et püsiühenduse pakkumist tuleb kombineerida tavatelefoni- ja mobiiliteenusega. Selle pakkumiseks muutis Eilsa oma äristrateegiat, mis võimaldab näiteks peredel hoida kokku tuhandeid kroone aastas," ütles Elisa juhatuse liige Sami Seppänen.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755