19. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilikasutajad tahavad reklaami eest tasuta muusikat

Ülemaailmne uuring näitas, et peaaegu pool mobiilikasutajatest ei ole vastu telefonis näidatavatele reklaamidele, juhul kui saavad selle eest tasuta muusikafaile.

Uuring viidi läbi 4000 inimese seas 19 maailma riigis, eesmärgiga mõista mobiilse tehnoloogia trende, üüringu korraldanud rahvusvaheline ärinõustamisfirma KPMG.

Ka majandussurutise ajal on tarbijad huvitatud teenustest, mis hõlmavat muusikat, meelelahutust, mänge ja e-kirjavahetust ning märgata on optimismi tehnoloogiat ja kommunikatsiooni siduvas mobiilisektoris.

KPMG Balticsi ärinõustamisteenuste juht Rivo Jõepere kommenteeris, et nutitelefonide lisandumisega ning audio- ja videofailide pealetungiga laienevad ka turvariskid. „Ettevõtted peavad edaspidi vaatama ka mobiiltelefone osana IT-süsteemist ning hindama, mis riskid uute kommunikatsioonivõimalustega kaasnevad. Mobiilid on muutumas pisikesteks arvutiteks, mida võivad samamoodi ohustada viirused ja infot koguvad troojalased.“

KPMG uuring näitas, et muusika pakub mobiilikasutajatele huvi, sest 30 protsenti kasutajatest on viimase aasta jooksul muusikat telefoni laadinud ning 66 protsenti neist on saaduga rahul.

Tarbijad ütlesid, et nad on üha enam rahul ka videoklippide telefoni laadimise ja vaatamisega mobiilides. Küsitletutest 38 protsenti on viimasel aastal vaadanud videoklippe.

Uuringu kohaselt mõjutavad muusika allalaadimist mobiiltelefonidele järgmised neli tegurit: arusaadav hinnainfo, teenuse maksumus, võimalus salvestada muusikat telefoni ning kõrgetasemeline klienditugi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052