24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekom: tulemused võimaldavad maksta 10,5 krooni dividendi aktsia kohta

Täna peetud Eesti Telekomi 1. kvartali majandustulemusi tutvustaval online-pressikonverentsil ütles juhtkond, et 2008. aasta majandustulemused võimaldavad maksta välja võrdselt eelmise aastaga dividende, kuigi kasum oli väiksem.

„Majandustulemused on võimaldanud selliseid dividende välja maksta ja antud keerulises majandusolukorras loodab juhatus, et see leiab positiivse vastukaja meie aktsionäridelt,“ vastati küsimusele, miks makstakse dividende välja rohkem, kui oli eelmise aasta kasum ehk võrdselt eelmise aastaga.

Majandustulemused on võrreldes eelmise aastaga halvenenud. Küsimusele, mida prognoosib Telekom järgmiseks kvartaliks, kas trendi jätkumist ehk suunda allapoole või siiski languse peatumist või isegi tulude kasvu, vastati, et traditsiooniliselt ettevõte prognoose ei avalda. „Kuid keskpanga avaldatud majandusprognoos osutab majanduse jätkuvale jahenemisele,“ oli vastus.

Juhtkond kinnitas, et üldjoontes vastasid tulemused ootustele, küll on aga klientide käitumine muutunud natuke enam seoses majandussurutisega.

Millised ja kui suured on suurimad investeeringud, mida plaanib Eesti Telekom järgmistes kvartalites teha, millises valdkonnas või tootes nähakse praegu Eestis suurimat perspektiivi? Juhtkonna kinnitusel plaanib ettevõte jätkata investeerimist mobiilse lairiba (3,5G) ja fiks lairiba võrkudesse, mis on juhtide hinnangul ka perspektiivika andmeside ja interneti valdkonna arengu aluseks.

Juhtkonna sõnul täitusid esimeses kvartalis planeeritud efektiivsusprogrammid ning kindlasti jätkatakse kõigis tegevusvaldkondades uute programmidega.

Küsimusele, mis plaanid on Eesti Telekomil mobiilisideteenuste tulude ja telekommunikatsioonikaupade käibe kasvatamise osas, kas on kavas teha tarbija meelitamiseks spetsiaalkampaaniaid, vastati, et loomulikult jätkuvad mobiilsideturul aktiivsed kampaaniad, kuid põhifookus on siiski operaatorteenuste müügil ja terminalide kauba müük on seda toetav tegevus.

Veel öeldi, et IT-kaupade ja püsiteenuste osas on selge fookus grupivälistel teenustel ja kauba müük on vähem oluline.

Online-pressikonverentsil vastasid küsimustele:

ASi Eesti Telekom, ASi EMT juhatuse esimees Valdo Kalm

ASi Eesti Telekom, ASi EMT finantsdirektor Leho Tamm

Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimees Valdur Laid

Taust:

2008. aastal oli grupi puhaskasum 1 434 835 000 krooni. ASi Eesti Telekom juhatus teeb ettepaneku 20. mail toimuval aktsionäride koosolekul maksta aktsionäridele dividendidena välja 1 448 523 000 krooni ehk 10,50 Eesti krooni aktsia kohta. Sama summa maksti dividendina välja ka 2007. a eest.

EMT hindab oma turuosa aktiivsete SIM-kaartide põhjal stabiilselt 47 protsendile. Ettevõtja hinnangul Elioni turuosa eraklientide püsiühendusest 1. kvartalis ei muutunud, olles jätkuvalt 54 protsenti.

Elioni kolmikpakettide kasutajate arv suurenes esimeses kvartalis võrreldes aasta varasema ajaga 23 500 võrra, ulatudes 31. märtsi seisuga 82 100ni (31. märts 2008: 58 600). Esimese kvartali lõpuks oli Elionil 86 900 IP- ja kaabeltelevisiooni klienti (31. märts 2008: 63 200). Elioni hinnangul on nende turuosa Eesti kaabelleviturul aastaga suurenenud 6 protsenti, ulatudes esimese kvartali lõpuks 28 protsendini (31. märts 2008: 22 protsenti).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755