20. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefonide müük langes ja nutitelefonide müük kasvas

Esimeses kvartalis langes mobiiltelefonide müük maailmas 9,4 protsenti 269,1 miljoni telefonini, nutitelefonide müük aga samal ajal kasvas 12,7 protsenti 36,4 miljoni ühikuni, teatas analüüsikeskus Gartner.

Maailma mobiiltelefonide turuliider on endiselt Nokia, ehkki ettevõtte turuosa kahanes 2,9 protsendipunkti 36,2 protsendini. Põhjanaabrite majanduse lipulaev müüs selle aasta esimese kuuga 97,4 miljonit telefoni võrrelduna 115,2 miljoniga aasta tagasi.

Samsung suurendas turuosa 4,7 protsendipunkti võrra 19,1 protsendini ehk 51,4 miljoni telefonini. Neile kahele järgnesid LG (9,9 protsenti), Motorola (6,2 protsenti) ja SonyEricsson (5,4 protsenti). Rootsi-Jaapani ühisettevõtte turuosa langes 2,1 protsendipunkti 5,4 protsendini.

Ka nutitelefonide turu eesotsas on 41,2 protsendiga Nokia, ehkki sellegi segmendi turuosa langes 3,9 protsendipunkti. Nokia müüs esimeses kvartalis 15 miljonit nutitelefoni.

Võimsalt suutsid turuosa kasvatada Reserach in Motion (RIM) ning Apple vastavalt 6,6 protsendipunkti 19,9 protsendini ning 5,5 protsenti 10,8 protsendini. Apple kasvatas iPhone'ide müüki 2,3 korda 3,9 miljoni telefonini.

Nokia aktsia hind on täna kerkinud 1,07 protsenti 11,31 euroni, Apple'i aktsia hind alustas tänast kauplemispäeva pooleprotsendilise tõusuga ning RIMi aktsia üheprotsendilise kallinemisega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755