20. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik: täna jätkame telekomi aktsionärina, tulevikus kõik võimalik

Rahandusministeeriumi asekantsler Veiko Tali ütles, et riik jätkab praegu kindlalt Eesti Telekomi aktsionärina, aga tulevikus võib see vastavalt vajadusele muutuda.

„Mingit suunamuutust ei ole toimunud, jätkame praegu aktsionärina,“ vastas Tali pärast aktsionäride koosolekut küsimusele, mis on riigi viimane seisukoht aktsionäristaatuse osas. „Hindame seda dividenditulu, mis riigile laekub. Tulevikus on loomulikult kõik võimalused avatud, vastavalt vajadusele.“

Rääkides suurematest dividendimaksetest kui eelmise aasta kasum oli, märkis Tali, et me peame mõnes mõttes arvestama sellega, et Eest Telekomi kapitalistruktuur on olnud pikaajaliselt suhteliselt ebatavaline.

„Me näeme, et laenukapitali osakaal on praktiliselt olematu ja kui me lähtume kapitalistruktuuri aspektist, siis ongi õigustatud see, et omanik võtab dividende välja, mille kaudu muutub kapitalitulu ka nii-öelda mõistlikuks,“ kommenteeris Tali.

Tali arvas, et tegemist oli mõistliku otsusega ka seepärast, millele viitas Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm oma põhjendustes, et on püütud hoida viimastel aastatel stabiilset dividendipoliitikat ja on püütud vältida nn üles-alla hüppeid.

Suurimad aktsionärid:

Baltic Tele AB 82 936 299 aktsiat 60,12%

Eesti Vabariik 33 346 464 aktsiat 24,17%Arengufond 4 138 636 aktsiat 3%Avalikud investorid 17 533 129 aktsiat 12,71%

Allikas: Eesti Telekom

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755