1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond investeerib robotmannekeeni arendajasse

Eesti Arengufond investeerib koos kaasinvestoritega võrdsetel tingimustel 9,6 mln krooni robotmannekeeni arendajasse Massi Miliano OÜ, teatas fond.

Investeeringu tulemusena käivitatakse esmalt testlahendus juhtivas rahvusvahelises internetikaupluses juba sel suvel.

Robotmannekeeni e-rõivakaubanduse teenistusse rakendamise eestvedaja on Massi Miliano juht ja Netikuller.ee asutaja Heikki Haldre. Robotmannekeeni arendajad on TÜ Tehnoloogiainstituudi polümeersete materjalide tehnoloogia professor Alvo Aabloo ja TTÜ Biorobootika Keskuse professor Maarja Kruusmaa. Eesti teadlaste robotmannekeeni tehniline lahendus on kaitsmisel patendina USAs ja teistes arenenud riikides.

Arengufondi investeeringute eksperdi Andrus Oksa sõnul võib just Massi Miliano arvuti abil kuju muutev mannekeen olla efektiivsuse ja kasvu võti interneti rõivakaubanduses. “Praegu tagastavad kliendid kuni 40% internetis ostetud riietusesemetest. Kui edaspidi saab klient särki või pintsakut näha enda keha mõõtudes robotmannekeeni seljas, siis vähendab see kindlasti ostetud kauba tagasi saatmist ning julgustab inimesi üha rohkem ostma riideid interneti kaudu.

Robotmannekeeni ärirakenduse eesmärgiks on, et klient saaks öelda “Mulle sobib ehk Fits me.” Fits.me kaubamärgi all hakkabki Massi Miliano turustama robotmannekeeni teenust internetikaupmeestele,” selgitas Andrus Oks Massi Miliano lähituleviku kavasid.

Robotmannekeen ja Massi Miliano saavutasid International Technology Law Association korraldatud alustavate ettevõtete konkursil esikoha. “Meil on arendustiimis suurepärased teadlased, Arengufond riskikapitalistidena usub meie äriplaani ning samaväärset toetust leidsime ka erainvestoritelt. See kõik aitab head ideed viia laia maailma ning teha sellest suure äri”, kommenteeris Massi Miliano juht Heikki Haldre robotmannekeeni kommertsedust.

“Fits.me teenust on juba võrreldud Skype’iga ja arvestades kui vajalikku lahendust me 26 mld dollarilise mahuga online-rõivakaubandusturule pakume, siis on selleks paralleeliks ka alust.”

Arengufondiga koos investeerisid Massi Milianosse äringlid ja Webmedia AS. Tehinguga omandati Massi Miliano OÜs vähemusosalus. Tehingu juriidilised nõustajad olid Advokaadibürood Sorainen ja Luiga Mody Hääl Borenius.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474