1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa ja Tele2 langetavad väliskõnede hindu

Mobiilsideoperaatorid Tele2 ja Elisa rakendavad juulist madalamad rändlusteenuste hinnad Euroopa Liidu riikides.

Alates juulist jõustub Euroopa Liidu riikides viibides kõneminuti hind 7,90 krooni, vastuvõetava kõne minutihinnaks kujuneb 3,50 krooni. SMSi saatmine hakkab maksma kaks krooni.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul langevad väljahelistamise ja vastuvõetud kõnede hinnad neil 55 senti ja sõnumite hinnad mitme krooni võrra. "Hispaania operaatori Telefonica võrgus langeb SMS saatmise hind näiteks 3 krooni ja 82 senti. Kui varem oli hind 5 krooni ja 82 senti, siis uus hind on 2 krooni," ütles ta.

Tele2 Eesti turundusdirektori Kristjan Seema sõnul tervitab Tele2 uusi ja madalamaid rändlusteenuste hindu. "Pakume oma lepingulistele ja kõnekaardi klientidele parimaid sideteenuste hindu nii Eestis kui Euroopas ning loodetavasti anname sellega ka oma panuse nii perekondlike kui ärikontaktide edendamisel, mis mõlemad on praegusel ajal erilise tähtsusega," lausus ta.

Uued hinnad kehtivad 32 riigis ja piirkonnas: Austrias, Belgias, Bulgaarias, Gibraltaril, Hispaanias, Hollandis, Iirimaal, Islandil, Itaalias, Kreekas, Küprosel, Leedus, Liechtensteinis, Luksemburgis, Lätis, Maltal, Monacos, Norras, Poolas, Portugalis, Prantsusmaal, Rootsis, Rumeenias, Saksamaal, Slovakkias, Sloveenias, Soomes, Suurbritannias, Taanis, Tšehhis, Ungaris ja Vatikanis.

Samuti kehtivad need hinnad Euroopa Liidu riikide ülemere piirkondades: Prantsuse Guajaanas ning Martiguesi, Guadeloupe, Reunioni, Kanaari, Assoori ja Madeira saartel. Neis piirkondades kehtivad hinnad juhul, kui piirkonnas toimib Eesti mobiilioperaatori roaming.

Tele2 maksustab kõnesid nii: väljuvate ja vastuvõetavate kõnede esimene minut maksustatakse 30 sekundi täpsusega, pärast esimest minutit hinnatakse kõned ühe sekundi täpsusega. Mobiilse interneti andmemahtu arvestatakse 50 kB täpsusega.

Elisa partnervõrgus väljahelistatud ja vastuvõetud kõned hinnastatakse 1. juulist ühesekundilise täpsusega. Väljahelistatud kõnede minimaalseks maksumuseks on 30 sekundi maksumus.

Hindasid korrigeeritakse vastavalt muudatustele Euroopa Parlamendi ja Nõukogu rändlusmääruses. Kuna määrus pole Euroopa Nõukogu poolt kinnitatud ega jõustunud, ei pruugi määruse projektiga kavandatavad hinnakohustused olla lõplikud.

Ühtlasi langetab Tele2 mobiilse interneti kasutamise tasu. Juulis ja augustis on Tele2 klientidele Euroopa Liidu riikides andmeside kasutamine sama soodne kui Eestis, hinnaga 25 kr/MB. Alates 1. septembrist hakkab kehtima hind 50kr/MB.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755