8. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves lendab ärimeestega USAsse Eesti ITd promoma

President Toomas Hendrik Ilves sõidab homme töövisiidile USA läänerannikule, et tutvustada Eestit ja Eesti tehnoloogiaettevõtjaid ning edendada teadus- ja kõrgtehnoloogia arenduse piirkonnas Silicon Valleys koostööd kohalike ettevõtjatega.

"Silicon Valley on kindlasti üks maailma olulisemaid tõmbepunkte nii tehnoloogiaalase ekspertiisi kui ka riskikapitali kontsentratsiooni poolest," ütles Ilves. "Eesti tehnoloogiaettevõtjatel on palju nutikaid ideid, mille edukas realiseerimine eeldab aga riskikapitali ja partnerite kaasamist," lisas ta.

Presidenti saatvasse äridelegatsioon kuuluvad Vaho Klaamann (Santa Monica Networks AS), Toby Stone (Massi Miliano OÜ), Marko Sverdlik (Proekspert AS), Andres Vainola (Empower AS), Tiit Vapper (Real Systems AS), Aare Tark (Tark Co TLS Alliance), Kea Kunman (Silikaat Grupp AS), Movsum Mehtijev (Haljas AS) ja Anne Mere (Rakvere Lihakombinaat AS).

Ilves külastab USAs ka mitut üleilmselt tuntud ettevõtet. Teiste seas võõrustavad teda Symanteci juht John W Thompson, Skype'i Ameerika esinduse peadirektor Don Albert, eBay finantsdirektor Bob Swan, Apple'i asepresident Jeff Williams, Cisco vanemasepresident Gary Moore ning firma strateeg Howard Charney.

Ilves peab ka ettekande Plug Play Tech Centeris, kus pärast seda esitletakse Eesti ettevõtjate lahendusi nagu fits.me, Fotki, BookingShark ja MobileNow.

Samuti esineb Ilves kõnega mõjukas välis- ja julgeolekupoliitilises mõttekojas San Francisco World Affairs Council. Seal tuleb peamise teemana arutlusele Eesti panus atlandiüleste suhete arendajana ning demokraatlike väärtuste ja vabaturumajanduse propageerijana.

Visiidi raames külastab Eesti riigipea ka Hooveri Instituudi arhiivi, kohtub maailma tippülikoolide hulka kuuluva Stanfordi Ülikooli rektori John L. Hennessyga ning külastab ülikooli uurimislaboreid.

Samuti kohtub president Ilves USA-visiidi raames San Francisco linnapea Gavin Newsomi ja endise Ameerika Ühendriikide välisministri Condoleezza Rice'iga.

Ilves jõuab tagasi Eestisse 16. juunil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052