13. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vesinikuleke lükkas NASA süstiku stardi edasi

USA kosmoseagentuur NASA lükkas edasi täna lõunaks plaanitud kosmosesüstiku stardi, kuna tankimise ajal hakkas sellel vesinikku lekkima.

Süstik Endeavour peaks rahvusvahelisse kosmosejaama ISS toimetama viimased osad Jaapani laborist, muu hulgas robotkäe ja õhulüüsi, mida saab kasutada katsete tegemiseks väljaspool kosmosejaama, teatas ERR.

Floridast Kennedy kosmose shy;keskusest ISSi suunduva Endeavouri meeskonda kuulub seitse liiget ja nad kavatsevad kosmosejaamas viibida 12 päeva, et laborit monteerida. See tähendab, et esimest korda pisikese orbitaaljaama ajaloos elab seal praeguse kuue meeskonnaliikme asemel samaaegselt 13 inimest.

NASA-l on kosmosejaama lõpuniehitamiseks jäänud kaheksa lendu, kolmest süstikust koosnev kosmoselaevastik on kavas käigust maha võtta järgmise aasta lõpul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755