22. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: säravaid tipptegijaid on turul ikka vähe

Kandidaatide arvu vaadates tundub, et juhtide saadavus on tänavu paranenud - tööotsijad on keskpärasest pisut asjalikumad, kuid tipptegijaid on turul siiski vähe nagu alati, leiab Elion Ettevõtted ASi personalidirektor Janika Kuusik.

"Selle aasta jooksul on toimunud viis konkurssi erinevatele juhtivatele ametikohtadele. Otsime sõltuvalt vajadusest, ette planeeritud juhtide otsinguid praegu ei ole. Tänast majandusolukorda arvestades peame aga väga oluliseks olemasolevate juhtide arendamist, sest vahetu juhi kompetentsusel on otsene seos töötajate motiveerituse ja rahuloluga," rääkis Kuusik.

Personalijuhi sõnul on Elion tipptasemel juhtimiskvaliteedi säilitamiseks ja arendamiseks loonud ühtset juhtimisstiili toetava juhtide kompetentsimudeli, et ühtlustada oskusi organisatsiooni-siseselt ja luua alus koolitus- ja arendusprogrammide jaoks. "Samuti korraldame regulaarselt nii võtmejuhtidele kui ka üksuste- ja grupijuhtidele infopäevi ning seminare," sõnas ta.

Kuusiku sõnul on kandideerijate arvud konkursside lõikes erinevad. Maksimaalne kandideerijate arv sel aastal kohale on olnud 159. Eelmisel aastal oli see arv 117 inimest kohale, seega võib teatud tõusu juhikohtade puhul täheldada. Ta lisas, et nende ootustele vastab ja ettevõttega samu väärtusi jagab keskmiselt 5-7 inimest konkursi kohta.

Juhi konkurssidel on õnneotsijaks olnud pigem mõni üksik erand – ambitsioonikus ja tahe on vahel nii suur ja kogemusi pole üldse mitte, kommenteeris ta huupi kandideerijaid.

"Kandideerijate arvu vaadates tundub, et juhtide saadavus on paranenud tänavu - keskpärasest pisut asjalikumaid kandidaate tundub olevat rohkem, kuid kui on säravat tipptegijat vaja ja, keda muud tööandja ikka sooviks, siis neid on turul siiski vähe nagu alati," tõdes Kuusik.

Ta lisas, et Elion ei välista heade inimeste leidmiseks otsinguid välismaal.

Janika Kuusik

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755