3. juuli 2009
Jaga lugu:

Oracle'i müük lõppenud majandusaastal kasvas

Maailma suurim tarkvaraettevõte Oracle avalikustas 31. mail lõppenud majandusaasta tulemused, mille järgi firma müügitulu oli 23,3 miljardit dollarit, kasvades mullusega võrreldes neli protsenti.

Ühe aktsia kohta teeniti tulu 1,2 dollarit, mis on 13% rohkem kui möödunud aastal. Võttes arvesse ka valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli ettevõtte tulu ühe aktsia kohta 1,09 dollarit, mis tähendab varasemaga võrreldes kolmeprotsendist tõusu.

Oracle'i müügitulu uutest tarkvaralitsentsidest oli 7,1 miljardit dollarit ning tarkvaralitsentside uuendamistest ja teenustest 11,8 miljardit. Eelmise aastaga võrreldes on uute litsentside müük vähenenud viis protsenti ning litsentside uuendamiste ja teenuste müük tõusnud 14%. Ettevõtte tegevuskasum lõppenud majandusaastal oli 8,3 miljardit dollarit.

"Tänaste tulemuste põhjal võime kindlalt väita, et eelmise aasta oktoobrikuus turule toodud andmelao serverist – Exadata Database Machine – saab Oracle'i ajaloos kõige edukam uue toote turuletooomine," ütles Oracle'i asutaja ja juht Larry Ellison.

Oracle'i presidendi Charles Phillipsi sõnul iseloomustab lõppenud majandusaastat kiire kasv ja märkimisväärne turuosa laienemine, eelkõige peakonkurendi SAPi arvelt, ja seda kõikides regioonides.

Oracle'i müügitulu neljandas kvartalis oli 6,9 miljardit dollarit. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes see 5%. Puhaskasum oli 1,9 miljardit ning tulu ühe aktsia kohta teeniti 42 USA senti, mis oli üheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi. Arvestades valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli tulu aktsia kohta 38 senti, mis on aasta varasemast 4% madalam.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt