3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle'i müük lõppenud majandusaastal kasvas

Maailma suurim tarkvaraettevõte Oracle avalikustas 31. mail lõppenud majandusaasta tulemused, mille järgi firma müügitulu oli 23,3 miljardit dollarit, kasvades mullusega võrreldes neli protsenti.

Ühe aktsia kohta teeniti tulu 1,2 dollarit, mis on 13% rohkem kui möödunud aastal. Võttes arvesse ka valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli ettevõtte tulu ühe aktsia kohta 1,09 dollarit, mis tähendab varasemaga võrreldes kolmeprotsendist tõusu.

Oracle'i müügitulu uutest tarkvaralitsentsidest oli 7,1 miljardit dollarit ning tarkvaralitsentside uuendamistest ja teenustest 11,8 miljardit. Eelmise aastaga võrreldes on uute litsentside müük vähenenud viis protsenti ning litsentside uuendamiste ja teenuste müük tõusnud 14%. Ettevõtte tegevuskasum lõppenud majandusaastal oli 8,3 miljardit dollarit.

"Tänaste tulemuste põhjal võime kindlalt väita, et eelmise aasta oktoobrikuus turule toodud andmelao serverist – Exadata Database Machine – saab Oracle'i ajaloos kõige edukam uue toote turuletooomine," ütles Oracle'i asutaja ja juht Larry Ellison.

Oracle'i presidendi Charles Phillipsi sõnul iseloomustab lõppenud majandusaastat kiire kasv ja märkimisväärne turuosa laienemine, eelkõige peakonkurendi SAPi arvelt, ja seda kõikides regioonides.

Oracle'i müügitulu neljandas kvartalis oli 6,9 miljardit dollarit. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes see 5%. Puhaskasum oli 1,9 miljardit ning tulu ühe aktsia kohta teeniti 42 USA senti, mis oli üheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi. Arvestades valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli tulu aktsia kohta 38 senti, mis on aasta varasemast 4% madalam.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474