10. juuli 2009
Jaga lugu:

Infosysi kasum üle ootuste

India suuruselt teise tarkvaraeksportööri Infosys Technologiese kasum kasvas 18 protsenti ja ületas analüütikute ootuseid. Ettevõte võitis suuri tellimusi. Ruupia langus dollari suhtes kasvatas välismaist müüki, vahendab Bloomberg.

Kvartalikasum kasvas 15,3 miljardile ruupiale ehk 314 mln dollarile. Kasumiks aktsia kohta tuli 26,66 ruupiat. Aasta varem oli kasumiks 13 miljardit ruupiat ehk 22,75 ruupiat aktsia kohta. Analüütikud ootasid ettevõttelt 13,9 miljardi ruupia suurust kasumit.

Infosys teatas, et võib osta mõne mitte-USA ettevõtte, et vähendada sõltuvust kundedest USA turul, mis annab 60 protsenti käibest.

Infosysi aktsia tõusis Mumbais 5,1 protsenti, 1762,3 ruupiale. Tänavu on aktsia hind tõusnud 57 protsenti. Suurim India tarkvaraeksportööri Tata Consultancy Servicese aktsia on tõusnud tänavu 67 protsenti.

Ettevõte tõstis majandusaasta käibeprognoosi alumist äärt. Varem prognoositi käibeks 4,35 kuni 4,52 miljardit dollarit, nüüd 4,45 kuni 4,52 miljardit dollarit. 30. septembril lõppeva kvartali kasumiks prognoosis ettevõte 50-51 USA senti aktsia USA hoiutähe kohta 1,11 kuni 1,13 miljardi dollarilise käibe juures.

Kolme kuuga sai Citigroupile, Goldman Sachsile, BT Groupile ja teistele kundedele tarkvara disainitava, kirjutava ja arutite hooldamise ning toetust pakkuvate teenustega 27 uut klienti. Austraalia suurim telekom Telstra andis 450 miljoni Austraalia dollari (352 mln USA dollari) suuruse lepingu.

Tata Consultancy Services avaldab kvartalitulemused 17. juulil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee