22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google Earthiga võib nüüd reisida ka Kuule

Ka Google on otsustanud Apollo 11 missiooni aastapäeva väärikalt tähistada, andes Google Earthi kasutajatele võimaluse uurida ka meie koduplaneedi truu kaaslase pinda ja inimtegevusega seotud kohti.

Selleks tuleb arvutisse laadida Google Earth 5.0. Seejärel tuleb programm avada ning ülamenüüs planeedi ikoonile klõpsates teha linnuke Kuu (Moon) ette.

Lisaks kraatritele ja „meredele“ saad uurida ka Apollo-missiooni erinevate lendude maandumispaiku ning teisi inimtegevuse jälgi Kuu pinnal. Vaadata saab mõningaid Kuu pinnal tehtud fotosid ja videoid või kuulata näiteks USA presidendi Richard Nixoni tervitust Kuu pinnal jalutavatele Buzz Aldrinile ja Neil Armstrongile.

Kuuldused Kuu kaasamisest Google Earthi programmi olid levinud juba mõnda aega. Erilise hoo said need sisse umbes kuu aja eest, kui Google teatas, et 20. juulil toimuval meediasündmusel viibib muu hulgas ka Buzz Aldrin.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474