16. oktoober 2009
Jaga lugu:

Kas AdBlocki kasutaja on varas?

Mozilla Firefoxi populaarne lisa AdBlock on reklaamist elatuvate veebilehtede omanikud väga kurjaks ajanud. Nad väidavad, et kasutaja, kes külastab nende lehte, kuid blokeerib sealsed reklaamid, tegeleb varastamisega, kirjutas CNN.

Konflikt on üha teravnenud, sest Firefox ja AdBlock koguvad aina enam populaarsust. Michael Lankton Connected Internetist väidab, et kasutajatel ei ole õigust reklaame blokeerida. „Minu lehele tulles on sul õigus klikkida ükskõik millisel reklaamil või jätta klikkimata ning mitte pöörata neile tähelepanu. Kui sa aga blokeerid reklaamid, siis sa varastad minu lehte külastades,“ väitis Lankton.

Lanktoni kurtmist võiks mõneti mõista, sest tema sissetulek sõltub reklaamist, kuid nõustuda ei saa kuidagi tema lahke loaga reklaamile mitte tähelepanu pöörata. Sellepärast internetikasutajad AdBlocki kasutavadki, et vilkuvad reklaamid on niivõrd agressiivsed ja häirivad, et segavad lehe sisusse süvenemist ning neid lihtsalt pole võimalik ignoreerida.

On ka veebilehti, näiteks MediaFire, kust on tulnud ähvardusi asuda Firefoxi kasutajaid blokeerima. Mozilla on aga keeldunud sellist sorti väljapressimisele allumast.

Lisaks tavalistele arvutikasutajatele toetab Mozillat ka mittetulunduslik sõnavabaduse kaitse järele valvav organisatsioon Electronic Frontier Foundation. „MediaFire näib arvavat, et neil on õigus kontrollida kasutaja brauserit. See on järjekordne näide veebisaidi omanikust, kes on unustanud ära, kellele kuulub arvuti, mille kaudu nende saiti külastatakse. See pole MediaFire ega kellegi teise asi, kuidas arvutikasutaja oma brauseri seadistab ning veebisaite näha soovib,“ teatas Electronic Frontier Foundation.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt