22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

.ee-domeenid – saab mitu, aga tasu eest

.ee-nimelisi domeene saab 1. veebruarist hakata registreerima piiranguteta, kuid registreerimine muutub tasuliseks, näeb ette täna avalikustatud Eesti .ee-tippdomeeni uue reeglistiku kavand, mida hakkab välja töötama aasta alguses loodud Eesti Interneti Sihtasutus.

Sihtasutuse juht Marek-Andres Kauts ütles, et täpset hinda veel ei tea, kuna domeeni registreerijatelt hakkavad taotlusi vastu võtma registripidajad ja neil on õigus määrata hind vabast konkurentsist lähtuvalt, kirjutab ajakiri Arvutimaailm.

Tasu kehtestamine registreerimise eest kaotab senised piirangud ühele domeenile ja registreerijale, samas peaks aastatasu vabastama mittekasutatavad domeenid ja vähendama spekuleerimist domeeninimedega, arvas Kauts.

Praegused .ee-lõpulised domeenid tuleb vahemikul 1. veebruar 2010 kuni 30. juuli 2010 ümber registreerida, selliseid domeeninimesid on ca 70 000.

ICANNi poolt ametisse määratud eesti tippdomeeni administraatori Endel Lippmaa sõnul on 300 krooni aastas optimaalne tasu, kuna "interneti eest ollakse harjunud tasuma paar õlut kuus".

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052