22. oktoober 2009
Jaga lugu:

IT-firma juht tarkvarakampaaniast: kliendid löödi kahte lehte

HansaWorldi majandustarkvara edasimüüjad on justkui võtnud oma kampaaniat tehes jäiga positsiooni, et neil polegi vaja kliente, kes neile piisavalt raha sisse ei too, ütles Tartu infotehnoloogiafirma OÜ Neuron Systems juhataja Gunnar Raadi.

„Mul on jäänud mulje, et keegi finantsjuht kusagil arvutas, et kui nende klient ei maksa aastas 5000-6000 krooni, siis ei ole sellist klienti mõtet pidadagi,“ rääkis Raadi. „Vana versiooni lukkupanekuga ja uue versiooni pakkumisega tahetakse piir tõmmata nende klientide vahele, kes on nõus maksma ja kes ei ole nõus maksma.“Mõnda aega tagasi vahendas ka Raadi juhitav firma HansaWorldi majandustarkvara, kuid lõpetas selle ära, sest peab uue versiooni sundostu ebaeetiliseks.Eestis tegelevad HansaWorldi toodete edasimüügiga kümned ettevõtted, kellest suuremad on näiteks AS Excellent Business Solutions Eesti ja HW HansaRaama OÜ. Neist esimese andmeil on neil ligi 3000 klienti ja HW HansaRaama nimetas aasta alguses klientide arvuks 4600. Kui paljud neist klientidest on sõlminud uue versiooni hooldus- või arenduslepingu, ei ole teada.Kuna HW HansaRaama võib olla Eesti turul monopoolses seisus, on konkurentsiamet algatanud ettevõtte suhtes menetluse, kinnitas konkurentsiameti konkurentsiteenistuse juhataja Kristel Rõõmusaar. „Rohkem ma kommenteerida ei saa,“ ütles Rõõmusaar. „Teeme menetluse nii kiiresti kui võimalik. Esialgu käib turu määratlemine ja seisukoha kujundamine. Menetluse pikkus sõltub ka sellest, millal saame vastused kätte ja kas on vaja lisaanalüüse teha.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt