22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-firma juht tarkvarakampaaniast: kliendid löödi kahte lehte

HansaWorldi majandustarkvara edasimüüjad on justkui võtnud oma kampaaniat tehes jäiga positsiooni, et neil polegi vaja kliente, kes neile piisavalt raha sisse ei too, ütles Tartu infotehnoloogiafirma OÜ Neuron Systems juhataja Gunnar Raadi.

„Mul on jäänud mulje, et keegi finantsjuht kusagil arvutas, et kui nende klient ei maksa aastas 5000-6000 krooni, siis ei ole sellist klienti mõtet pidadagi,“ rääkis Raadi. „Vana versiooni lukkupanekuga ja uue versiooni pakkumisega tahetakse piir tõmmata nende klientide vahele, kes on nõus maksma ja kes ei ole nõus maksma.“Mõnda aega tagasi vahendas ka Raadi juhitav firma HansaWorldi majandustarkvara, kuid lõpetas selle ära, sest peab uue versiooni sundostu ebaeetiliseks.Eestis tegelevad HansaWorldi toodete edasimüügiga kümned ettevõtted, kellest suuremad on näiteks AS Excellent Business Solutions Eesti ja HW HansaRaama OÜ. Neist esimese andmeil on neil ligi 3000 klienti ja HW HansaRaama nimetas aasta alguses klientide arvuks 4600. Kui paljud neist klientidest on sõlminud uue versiooni hooldus- või arenduslepingu, ei ole teada.Kuna HW HansaRaama võib olla Eesti turul monopoolses seisus, on konkurentsiamet algatanud ettevõtte suhtes menetluse, kinnitas konkurentsiameti konkurentsiteenistuse juhataja Kristel Rõõmusaar. „Rohkem ma kommenteerida ei saa,“ ütles Rõõmusaar. „Teeme menetluse nii kiiresti kui võimalik. Esialgu käib turu määratlemine ja seisukoha kujundamine. Menetluse pikkus sõltub ka sellest, millal saame vastused kätte ja kas on vaja lisaanalüüse teha.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052