28. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linxtelecom viis lõpule Norby Telecomi ostu

Telekommunikatsiooniettevõte Linxtelecom viis lõpule tehingu Norby Telecomiga ja omandas eile Norby andmesideteenuste ja IP-kõneside (VoIP) äriüksused.

Linxtelecomi Baltimaade juhi Erki Urva sõnul võtavad nad üle ka kõik Norby 15 töötajat, välja arvatud juhatuse esimehe Vadim Šabarovi, kes jätkab tööd Norby Läti äridega.

Urva ütlusel venis protsess ootamatult pikaks ning oli osapooltele kurnav. "Lõpuks on probleemid lahendatud, leping on jõustunud ning need kaks olulist osa Norby Telecomist saavad täielikult integreeritud Linxtelecomiga," märkis ta. "Algselt juunis allkirjastatud lepingu täitmine takerdus, kui Norby Telecomi saneerimiskava ei kinnitatud, koostöös erinevate osapooltega leiti sobivaim lahendus tehingu jätkamiseks," lisas Urva.

Kahe ettevõtte esindajate poolt allkirjastatud lepingu kohaselt läksid kõik andmeside ja kõneside äriüksustega seotud operatsioonid, õigused ja kohustused Linxtelecomile üle 1. septembri seisuga. Nimetatud äriüksused osteti käitisena, mistõttu võeti muutusteta üle kõnealuste äriüksuste lepingud nii klientide, äripartnerite kui töötajatega.

Neil kaks äriüksust Eestis oligi, mis klientide ja teenindamisega tegelesid, kommenteeris Urva. "Loodame, et senised Norby Telecomi kliendid jäävad rahule ülevõtmisega Linxtelecomi poolt, teenuse jätkamisega oleme taganud neile kindlustunde, lisaks saavad nad osa nii meie rahvusvahelise võrgu võimalustest kui ka 24h klienditoe eelistest," lisas ta.

Ostetud äriüksuste koosseisu kuuluvad enam kui 700 kliendi kliendilepingud, laiaulatuslik valguskaablivõrk Tallinnas, Tartus, Jõgeval, Paides ja Narvas, lepingud töötajate ning äripartneritega. Linxtelecom kavatseb soetatud võrgu uuendamisesse investeerida miljoneid kroone. IP-kõneside teenust Linxtelecom varem Eestis ei pakkunud.

Linxtelecomi käive oli eelmisel aastal 90 miljonit krooni, neil kahel Norby äriüksusel 20 miljonit. "Ei saa öelda, et tohutult suur kasv, aga natuke ikka," kommenteeris Urva tehingu mõju Linxtelecomile.

Linxtelecom on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte peakorteriga Amsterdamis ja esindustega Ida-Euroopas ja Venemaal. Ettevõtte esindused asuvad Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal, Ukrainas, Gruusias ja Hollandis. Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsingisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub suur osa Eesti andmeside välisliiklusest. Tallinnas paikneb ka juhtimiskeskus, milles toimub kogu Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu haldus. Linxtelecomi partneriteks ja klientideks on nii Eesti suuremad telekommunikatsioonifirmad kui ka erinevate ärivaldkondade ettevõtted.

Norby Telecom tekkis mitme väiksema IT- ja telekomiettevõtte ühinemisel, firma suuromanikuks oli Guido Sammelselg, kelle pankrotiprotsess praegu kohtus käib.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052