29. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo! lubas kasumimarginaali kolmekordistada

Internetifirma Yahoo! lubas eile toimunud kohtumisel analüütikutega lähima kolme aasta jooksul kolmekordistada tegevuskasumi marginaali, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Analüütikutele esitatud presentatsiooni käigus kinnitasid juhid, et ettevõte on kaardistanud probleemid ning tänu suurele auditooriumile ning tugevatele sidemetele reklaamiandjatega ootavad ees paremad ajad.

Finantsjuhi Tim Morse'i sõnul oodatakse aastaks 2012 saada tõsta tegevuskasumi marginaali 15-20 protsendini. Juhtide sõnul loodetakse marginaali kasvatada tänu käibe kasvule, aga samas ei täpsustatud, kuidas kavatsetakse käibekasvu saavutada.

Eelmises kvartalis kahanes ettevõtte käive 12 protsenti, 1,57 miljardi dollarini ning tegevuskasumi marginaal oli umbes kuus protsenti.

"Täna algab tee tagasi respekteerimise suunas," kinnitas firma tegevjuht Carol Bartz. "Siin me oleme, 14aastane internetifirma, mis on muutunud mõnevõrra igavaks," lausus ta hiljem.

Jaanuaris tegevjuhiks asunud Bartz on selle ajaga koondanud viis protsenti töötajatest ning sulgenud mitu tegevusala.

Yahoo! aktsia hind langes eile 3,9 protsenti, 16,04 dollarini, aasta algusest on väärtpaberi hind kallinenud 32 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052