1. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOSTi Viljandis valmistatud pakiautomaadid jõudsid Itaaliasse

Eelmisel nädalal algas SmartPOST pilootprojekti Itaalias, kus pandi käima esimene pakiautomaat välisriigis. Milano kaubanduskeskuses Iper Portello seati tööle samasugune punane Viljandis valmistatud pakiautomaat nagu Eestiski näha võib.

Teenusepakkujaks on seal Itaalia Posti Grupi tütarettevõte SDA Express Courier.

„Arvestades et Eestis on 36 automaati 1,35 miljoni inimese kohta, siis selleks, et Itaalias, kus elanikke on 58,7 miljonit, samasuguses mahus süsteem tööle panna, peaks paigaldama umbes 1560 automaati,“ rääkis SmartPOSTi juhatuse liige Indrek Oolup. „See tähendab lähiaastatel sadadesse miljonitesse kroonidesse ulatuvat ekspordipotentsiaali,“ rääkis ta.

Itaalia postiturg on suuruselt viies Euroopas. Konkurentsvõime tagamise eesmärgil tegeleb Itaalia riiklik postiettevõte väga aktiivselt kaasaegse tehnoloogia kasutuselevõtuga.

Oolupi sõnul on kindel siht eksportida kodumaist postitehnoloogiat ka teistesse riikidesse ning antud projektist loodetakse esimest sammu sellel teel. „Praegu käivad läbirääkimised veel Tšehhi, Slovakkia, Rootsi, Soome, Belgia, Venemaa, Egiptus, Kanada ja Läti partneritega,“ märkis Oolup.

Eesti on Saksamaa järel teine riik maailmas kus selline üleriigiline automaatide võrgustik on rajatud.

2006. aastal loodud SmartPOST on logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ja paki saatmine posti teel, võimalikult kiireks ja mugavaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474