6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i väljaostjad ja asutajad jõudsid kokkuleppele

Internetioksjonifirma eBay teatas, et investorite grupp eesotsas erakapitalifirmaga Silver Lake ning Skype’i asutajad jõudsid kokkuleppele, et Skype’i suuromandus läheb üle erainvestoritele koos kõigi õigustega tarkvarale.

Sellega lõpetatakse Skype´i asutajate kohtuvaidlused nii investorite grupi kui ka eBay’ga.

Ühe osana kokkuleppest ühinevad Skype’i asutajad Niklas Zennström ja Jaanus Friis investorite grupiga ning saavad vastutasuks tarkvarale ning rahalisele sissemaksele 14 protsenti Skype’i aktsiatest.

Silver Lake ning teised investorid saavad kokku 56 protsenti ning eBay’le jääb 30 protsenti Skype’ist.

eBay teatas varem, et müüb osa Skype’ist 1,9 miljardi dollari eest.

Kokkuleppe saavutamisest Skype'i väljaostajate ja asutajate vahel kirjutas uudisteagentuur Bloomberg juba eile.

Vastavalt varasemale teadaaandele saab eBay müüdava osaluse eest 1,9 miljardit dollarit ja võlakirja 125 miljoni dollari suurusele summale. Skype’i väärtuseks 2,75 miljardit dollarit hindav müügitehing kavandatakse lõpule viia veel käesoleval aastal.

eBay aktsia hind alustas tänast börsipäeva 0,34-protsndilise langusega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755