27. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anto Veldre: Eesti sobib küberpättidele katsetamiseks

Eesti ei ole oma väiksuse tõttu e-kurjategijatele atraktiivne, kuid on teada mitmeid juhtumeid, kus naaberriikide küberpätid on siin oma skeeme katsetanud, ütles Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse infoturbe spetsialist Anto Veldre.

Meil on naaberriikidega ühine ajalugu ning nende riikide e-kurjategijatel on siin kergem alustada, rääkis ta ERRi uudisteportaalile. On juhtunud päris sageli, et Eestis testiti mingi kontseptsioon läbi, et kas sellega on võimalik raha teenida, ning siis mindi edasi Euroopasse, lisas Veldre.

Tema sõnul pole Eestis pea üldse toimunud rünnakuid, mis oleks kirjutatud korrektses eesti keeles: kui keegi kirjutab hiina nimega inglise keeles, tuleb kohe mõte, et kas ma tunnen teda. Suurtel rahvastel on olukord hullem, sest nende poole pöördub küberkurjategija korralikus emakeeles, kinnitas Veldre.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755