18. detsember 2009
Jaga lugu:

Euroopa Liit paneb homsest telekomile päitsed pähe

Homsest saavad uutest Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjadest ametlikud õigusaktid, mis tuleb 27 liikmesriigil üle võtta 2011. aasta juuniks, teatas Euroopa Komisjon.

Uued, siseriikliku õigusega kohaldamist vajavad eeskirjad koosnevad nn parema õigusloome direktiivist ja kodanike õiguste direktiivist. Uus määrus, millega luuakse liikmesriikide reguleerivaid asutusi koondav Euroopa tasandi organ BEREC, on vahetult kohaldatav ning jõustub 20 päeva pärast.

Euroopa Komisjoni telekommunikatsioonivolinik Viviane Reding kommenteeris: „Üleeuroopalise  telekommunikatsiooniasutuse BEREC loomine aitab tagada, et telekommunikatsiooniteenuseid saaks osutada ja kasutada ühtsetel ja konkurentsil põhinevatel tingimustel kogu Euroopa Liidus.“

Euroopa uue telekommunikatsiooniameti BEREC koosseisu kuuluvad 27 riigi telekommunikatsioonisektorit reguleerivate asutuste juhid. BEREC hakkab andma nõu riiklikele reguleerijatele ning toetama nende tegevust eelkõige otsuste puhul, millel on piiriülene mõju.

Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjade põhjaliku reformi eesmärk on tugevdada telefoni- ja internetikasutajate õigusi ning suurendada telekommunikatsiooniettevõtete vahelist konkurentsi. Muuhulgas valmistab komisjon ette strateegilist raamistikku  Euroopa Liidu ühtse spektripoliitika arendamiseks.

Täna avaldas komisjon otsuse, millega muudetakse raadiospektripoliitika töörühma, kes valmistab ette programme Euroopa raadiospektri haldamise ühtlustamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt