8. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: sidekulu vähenes mullu kolm korda

Rahandusministeerium kuulutas mullu välja hankemenetluse sideteenustele ning muutis teenusepakkujat, aastases võrdluses vähenesid sidekulud kolm korda.

"Rahandusministeerium asus oma tegevuskulude kokkuhoiuga tegelema juba 2008. aasta kevadel – selle aja jooksul on märkimisväärselt kahanenud nii meie majandamis- kui personalikulud ning kokkuhoidu on otsitud igast valdkonnast," vahendas pressiesindaja Piret Seeman ministeeriumi seisukohta.

Ta rääkis, et pooleteise aasta jooksul on koondatud ligi 90 ametikohta, kaotatud töötajatele mõeldud kompensatsioonid (nt isikliku sõiduauto kasutamise eest), tulemustasud ja preemiafondid, ära jäetud töötajate ühisüritusi ning kokku hoitud ka lähetus- ja personalikulude pealt.

 Tema sõnul on majandamiskulude kokkuhoiuks rahandusministeerium vabastanud osa rendipinda ning rääkinud läbi ka renditingimused. "Paberikulusid ja ühtlasi ka keskkonnale tehtavat kahju on vähendanud e-dokumendihaldusele üleminek, keskkonnasõbralikku maailmavaadet toetame ka prügi sorteerimisega," selgitas Seeman.

Tele2 Eesti juhatuse esimees Toomas Tiivel rääkis, et nende arvutuste järgi hoiaks avalik sektor Tele2 teenust kasutades aastas 15 miljonit krooni kokku.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052