19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’iga tehakse üle kümnendiku väliskõnedest

Viimastel aastatel on rahvusvaheliste kõnede kasv aeglustunud, kuid Skype’i-kõnede on osakaal samal ajal suurenenud, selgus Skype’i teatel TeleGeography värskest uuringust.

Võrreldes eelmise aasta 8 protsendiga moodustavad nüüd Skype’ilt Skype’ile tehtud rahvusvahelised kõned 12 protsenti kõigist piiriülestest kõnedest, säilitades teist aastat Skype’i liidripositsiooni rahvusvaheliste kõnede pakkujana.

Viimase 25 aasta jooksul on rahvusvaheliste telefonikõnede maht kasvanud pidevalt keskmiselt 15 protsenti. Viimasel kahel aastal on aga kasv ulatunud kõigest 8 protsendini, mis teeb 2009. aasta rahvusvaheliste kõnede kogumahuks hinnanguliselt 406 miljardit minutit.

 „Nõudlus rahvusvaheliste kõnede järele on olnud aastast aastasse väga suur, kuid majanduslangus on ka siin oma jälje jätnud,“ ütles TeleGeography’i analüütik Stephan Beckert. Nii näiteks on kõnede maht maailma juhtivasse piiriüleste kõnede sihtriiki Mehhikosse vähenenud 2008. aastal 4 protsenti ja Kesk-Ameerikasse 5 protsenti.

Skype’ilt Skype’ile tehtavate rahvusvaheliste kõnede maht kasvas 2009. aastal hinnanguliselt 63 protsenti, jõudes 54 miljardi minutini.

TeleGeography on avaldanud statistikat ja uuringuid rahvusvaheliste kõnede kohta ligi 20 aasta jooksul.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474