23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juunis tuleb Tallinna sadakond riskikapitalisti

Ligi sada juhtivat Euroopa riskikapitalisti ja korporatsiooni kohtuvad juuni keskpaigas Nordic Tech Tour’il kolmekümne Põhja- ja Baltimaade tehnoloogiafirmaga, mis valitakse välja umbes 400 finalisti hulgast aprillis-juunis toimuva konkursi käigus.

Eesti firmadel on esmakordselt Tech Tour’i ajaloos võimalus konkureerida koos teiste Põhjamaade ettevõtetega, teatas Nordic Tech Tour.

Tehnoloogiasektoris tegutsevatel Soome, Norra, Taani, Rootsi, Islandi ja Eesti ettevõtetel on võimalus registreeruda konkursile, mille käigus valitakse välja 30 finalisti. Taotluste esitamine on veel avatud. 15.-17. juunini kuulatakse firmade presentatsioone Helsinkis ja Stockholmis. 16. juuni õhtul viibib delegatsioon ka Tallinnas.

Nordic Tech Tour’i juhib tehnoloogiaettevõtteid ja investoreid juba 20 aastat nõustanud Jarkko Virtanen. Ta on Põhjamaade ja Venemaa juhtiva riskikapitalifirma CapMan nõunik ning omab ka  investeerimis- ja konsultatsiooniettevõtet. Virtanen on ühtlasi üks SFK Finance OY rajajatest 1997. aastal.

Jarkko Virtaneni arvates on Nordic Tech Tour 2010 Põhjamaade ja Balti tehnoloogiaettevõtete jaoks tähelepanuväärne tehnoloogia- ja  innovatsioonialane üritus. “Tänane ettevõtlus- ja investeerimiskeskkond on muutumas. Tõenäoliselt väheneb riskikapitalifondide arv järgmise paari aasta jooksul kuni poole võrra, mistõttu on varased kontaktid ettevõtjate ja investorite vahel eriti tähtsad,“ rõhutas Virtanen.

Koos Virtaneniga juhib Nordic Tehc Tour’i ka Soome ettevõtlusinkubaatori Veturi kaasasutaja Jussi Harvela, kelle ülesandeks on koordineerida firmade valimist lõppvooru. Otsustava valiku teeb komitee, kuhu kuulub üle 20 Põhjamaade riskikapitali- ja tööstuseksperti.

Nordic Tech Tour on European Tech Tour’i sarja kuuluv üritus, mida korraldatakse samas piirkonnas iga 3-5 aasta tagant. Tech Tour on üks peamisi foorumeid, mis viib kokku riskikapitali ja tehnoloogiafirmad. Tech Tour’il osalevad fondid esindavad üle 10 miljardi euro väärtuses investeerimiskapitali.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755