23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamkivi: Erplyle oli vaja tugevat väliskapitali

Skype'i tegevjuhi Sten Tamkivi hinnangul on Erply toimiv ettevõte, mis teenib ise raha, kuid vajab kiiremaks välisturgudel laienemiseks tarka väliskapitali.

"Lisaks rahale, mida nad investorite ringiga kaasasid, on olulised unikaalsed kontaktid ja know-how, mida on raskem Eestis leida,“ märkis Tamkivi.

Tema hinnangul võetakse tehnoloogiaäris harva investeeringuid ainult seepärast, et raha oleks hirmsasti vaja. „Enamasti on vaja ka häid müügikanaleid, häid nõustajaid või midagi kolmandat – nii-öelda tarka raha,“ rääkis Tamkivi.  

Välisinvesteeringut Erplysse pidas Tamkivi suurepäraseks uudiseks. „See on suur tunnustus ühele Eesti ettevõttele, kes on suutnud välisturgudele välja murda,“ lausus Tamkivi. Ta lisas, et Erply on enamasti  kliente otsinud aktiivselt väljaspoolt, mistõttu on tarkvarafirma täna mujal maailmas tuntum kui kodumaal. „Et neist nüüd ka kodumaal räägitakse, on tore,“ tunnustas Tamkivi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755