31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera osalusega Lattelecom konkurentsiameti uurida

Läti konkurentsiamet süüdistab TeliaSonera osalusega Lattelecomi selles, et ta on ära kasutanud oma turul domineerivat seisundit digitelevisiooni levitades, kirjutab Biznes & Baltija.

Samuti kahtlustab konkurentsiamet Lattelecomi ebaõiglastes hindades.

Enne seda oli konkurentsiamet keeldunud 17. märtsil alustamast Lattelecomi uurimist TV3 ja Viasati kaebuse põhjal. TV3 oli korduvalt viidanud, et Lattelecomi ja Läti riikliku teleraadiokeskuse ülekandehinnad on liiga kõrged.

TV3 teatel võttis konkurentsiamet Lattelecomi asja arutamiseks, põhinedes ka kaablioperaatorite Izzi ja Baltkomi kaebustele.

Baltkom palus konkurentsiametil uurida Lattelekomi ristsubsideerimist, väites, et Lattelecomi pakett koosneb nii tasuta (mille eest maksavad ülekandjad) kui ka tasulistest programmidest, mille eest maksavad abonendid. „On olemas oht, et maksuliste programmide ülekannet subsideeritakse tasuta programmide arvel eesmärgiga konkurente turult välja süüa,“ kahtlustab Baltkom.

Lattelecom kuulub 51 protsendi ulatuses Läti valitsusele ja 49 protsendi ulatuses TeliaSonerale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755