7. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPadi omahind letihinnast kaks korda odavam

Laupäeval müüki tulnud Apple’i tahvelarvuti tootmiskulud moodustavad hinnanguliselt vaid poole arvuti letihinnast, ütleb põhjaliku uuringu avalikustanud iSuppli.

Äsja avaldatud raportis ütleb iSuppli, et materjali maksumus arvuti ehitamisel moodustab ca 250 dollari, vahendab Wall Street Journal. Lisades sellele tootmiskulud, küündib hind 260 dollarini. Hinna kalkulatsioon ei arvesta teisi potentsiaalseid kulusid nagu tarkvara, litsensid ning kasutusmaks.

iSuppli peaanalüütiku Andrew Rassweileri sõnul on iPadi disaini esindab uut paradigmat elektroonika tootmises. „Traditsionaalsed sülearvutit on „emaplaadi-kesksed“ ning kõik teised funktsioonid nagu ekraan ja klaviatuur on välised võrreldes mikroprotsessori ja trükkplaadiga keskel. iPadi puhul on kõik vastupidi.“

Apple teatas esmaspäeval, et nad müüsid esimese päevaga üle 300 000 eksemplari. Odavaim versioon iPadist maksab 499 dollarit ehk ligi kaks korda rohkem kui arvuti omahind.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755