8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple täiustamas iPadi ja iPhone’i

Neljapäeval Cupertinos Kalifornias pressikonverentsi andnud Apple’i tegevdirektor kinnitas, et iPhone ja iPad hakkavad üsna varsti võimaldama multitaskingut.

iPhone’i omanikud on ammu oodanud võimalust rakendada telefonis mitut programmi korraga. Asi, mida „õunafirma“ konkurendid juba võimaldavad, vahendavad Reuters ja Associated Press.

„Me pole küll selles esimesed, kuid me hakkame olema parimad,“ ütles firma tegevdirektor Steve Jobs. „See tõepoolest muudab telefoni kasutamist. Sa saad programme tõeliselt mugavalt käsitsema hakata.“

Kuigi hetkel võimaldab iPhone mõningaid programme korraga rakendada, siis asi piirdub ainult Apple’i enda programmidega. Hetkel ei ole veel võimalust teiste firmade tarkvara rakendusi korraga kasutada, erinevalt suurkonkurentidest Palmist ja Google’ist.

iPhone’i ja iPadi operatsioonisüsteemi uuendused jõuavad kasutajateni sel suvel. Tavaliselt on Apple selliseid uuendusi võimaldanud tasuta allalaadida.

Presskonverentsil rääkis Jobs ka iPadi müügiedust. Mehe sõnul on firma müünud iPade alates laupäevast üle 450 000 eksemplari. Sellele lisaks on kasutajad allalaadinud 600 000 e-raamatut ning 3,5 miljonit rakendust.

Apple on tahvelarvutite turul näitamas suunda ning analüütikud ennustavad 2014. aastaks läbimüüki kuni 50 miljonit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755