14. aprill 2010
Jaga lugu:

Eesti IT-lahendused lummavad endise idabloki riike

Eestis finantssektorile ja riigile loodud infotehnoloogia lahendused pakuvad suurt huvi endise idabloki riikidele, siin loodud süsteem hakkab peagi ohjama näiteks armeenlaste teise pensionisamba kogumist.

Kuuldusi Eesti e-müüdi murenemisest võib pidada liialdatuks, kui vaadata neid välismaiseid kosilasi, kes tiirlevad Eestis loodud riigi- ja finantssektori IT-lahenduste ümber, vahendas "Aktuaalne kaamera".

„Meie ettevõte on eksportimas teise samba pensionisüsteemi Armeeniasse, väga tugev huvi on kõigi lahenduste vastu, mis toetavad fondide haldust, on tuntud huvi ka meie maksuameti süsteemi vastu," ütles Tallinna Börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp.

Nii tunneb Kasahstan suurt huvi Eesti e-notari süsteemi vastu ning Ukraina teist pensionisammast üleval hoidva lahenduse vastu, ent Eesti IT-firmade ühine demokeskus Ülemiste City's on jätnud sügava mulje näiteks ka Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Rwanda esindajaile, kes on nüüd samuti potentsiaalsete klientide nimekirjas.

Demokeskuse juhataja Indrek Vimbergi sõnul panevad väliskülaliste silmad kõige rohkem särama riigi lahendused riigiportaalist, e-teenused, digiallkiri, e-kool, e-terviseportaal.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt