14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT-lahendused lummavad endise idabloki riike

Eestis finantssektorile ja riigile loodud infotehnoloogia lahendused pakuvad suurt huvi endise idabloki riikidele, siin loodud süsteem hakkab peagi ohjama näiteks armeenlaste teise pensionisamba kogumist.

Kuuldusi Eesti e-müüdi murenemisest võib pidada liialdatuks, kui vaadata neid välismaiseid kosilasi, kes tiirlevad Eestis loodud riigi- ja finantssektori IT-lahenduste ümber, vahendas "Aktuaalne kaamera".

„Meie ettevõte on eksportimas teise samba pensionisüsteemi Armeeniasse, väga tugev huvi on kõigi lahenduste vastu, mis toetavad fondide haldust, on tuntud huvi ka meie maksuameti süsteemi vastu," ütles Tallinna Börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp.

Nii tunneb Kasahstan suurt huvi Eesti e-notari süsteemi vastu ning Ukraina teist pensionisammast üleval hoidva lahenduse vastu, ent Eesti IT-firmade ühine demokeskus Ülemiste City's on jätnud sügava mulje näiteks ka Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Rwanda esindajaile, kes on nüüd samuti potentsiaalsete klientide nimekirjas.

Demokeskuse juhataja Indrek Vimbergi sõnul panevad väliskülaliste silmad kõige rohkem särama riigi lahendused riigiportaalist, e-teenused, digiallkiri, e-kool, e-terviseportaal.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052