19. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis väga palju mobiiliviirusi veel pole

EMT tootejuhtideni kinnitatud infot mobiilimängudega levivatest viirustest veel jõudnud pole, küll on aga varem palutud sellist kahtlust uurida. Tookord asi kinnitust ei leidnud.

EMT tehnilise teeninduse juht Tanel Peep ütles, et viirusetõrje tarkvaraga tegelevatest firmadest on vastavad tooted nutitelefonidele (enamasti Symbian ja Windows Mobile operatsioonisüsteemide tarbeks) olemas nii F-Secure’l, Symantecil, Trend Microl kui ka Kasperskyl. Sarnaselt arvuti viirusetõrje tarkvarale saab neid programme alla laadida viirusetõrje tootja kodulehtedelt.

Vajadusel nõustatakse EMT kliente ka ööpäevaringsel tasuta infotelefonil 123 ning mobiilifirma esindustes üle Eesti.

Elisa teatel on nende kliendid nutitelefone kasutades läbi aastate teada andnud erinevatest viirustest, näiteks liikus mõned aastad tagasi ringi viirus, mis saatis ise MMSe. Mängudega leviva viiruse kohta pole Elisa oma klientidelt veel ühtegi teadet saanud.

Kuna nutitelefonid võimaldavad kasutada internetti, tuleb telefone omades ja nendega internetis surfates järgida samasuguseid turva- ja ohutusnõudeid nagu arvutite puhul, kommenteeris Elisa pressiesindaja.

Koos võrgunduse üha laialdasema levikuga areneb kiires tempos ka pahavara. Ohutuse osas kehtivad samasugused reeglid nagu arvuti puhul. Mänge tasub alla laadida vaid turvalistelt ja tuntud veebilehekülgedelt ning tundmatuid veebilehti ei maksa kasutada. Samuti on hea muretseda endale korralik mobiiltelefoni viirusetõrje programm.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755