28. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GNTst sai ALSO

Eesti juhtiv infotehnoloogia ning olmeelektroonika hulgimüügi ja logistikaga tegelev ettevõte GNT hakkab Põhjamaades ja Balti riikides tegutsema ALSO nime all.

Muudatus jõustub 26. aprillil 2010. ALSO Eesti tegevdirektori Anti Kuiva sõnul näeb grupp Põhja-Euroopat uuendusmeelse piirkonna ja kasvava turuna. ALSO Eesti AS on üks osa ALSO Grupist, suuruselt Euroopa neljandast hulgimüügifirmast. Grupp on noteeritud Šveitsi börsil ning tegutseb peale Šveitsi ka Saksamaal, Soomes, Eestis, Lätis, Leedus ja Norras.

“Osa meie strateegiast on säilitada tugev kohalik suunitlus. Samas võimaldab üleeuroopaline koostöö meile rohkem ressursse ja võimalusi sellistes valdkondades nagu ostu- ja müügialane ühistegevus ning kogu gruppi hõlmavate tegevuste arendus. Meie eesmärgiks on pakkuda oma klientidele õigel ajal õigeid teenuseid ning olla seejuures võimalikult innovaatiline.”

ALSO Grupil on Põhja-Euroopas tugev positsioon. Ta on oma valdkonna turuliider Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus ning jagab juhtkohta Norras.

Sektor on sügavaima madalseisu juba ära näinud

Anti Kuiva sõnul on nõudlus infotehnoloogia ja olmeelektroonika järele sügavaima madalseisu juba läbi teinud.  “Ma usun, et 2010. aasta on Eestis positiivne, ehkki selle esimene pool võib veel parajat katsumust valmistada. Majanduslangus aitas traditsioonilise hulgimüügi osatähtsust koguni suurendada. Meie kliendid, prognoosides ebakindluse süvenemist, vähendasid turustuskanalis hoitavaid varusid. 2009. aasta lõpul suutsime reageerida nõudluses ilmnenud muutustele ning tagada klientidele kaupade kättesaadavus just siis, kui nad neid vajasid.”

“Me usume, et 2010. aastal saab pilverakenduse-põhistest lahendustest ettevõttesektoris arenev valdkond ja üha rohkem ettevõtteid hakkab lauaarvuteid sülearvutite vastu välja vahetama. Tarbijaturgudel suureneb nõudlus arvutite järele, kuna üha rohkem pereliikmeid soovib omada isiklikku arvutit. Pered hakkavad ostma ka suuremaid telereid ning rohkem nendega seotud elektroonikat, näiteks blu-ray-mängijaid ja kodukinosüsteeme.”

ALSO on üks Euroopa juhtivaid infotehnoloogia ja olmeelektroonika (ICE) hulgimüügi ning logistikaga tegelevaid ettevõtteid. ALSO müügikäive oli 2009. aastal 4,4 miljardit Šveitsi franki ning ettevõttes töötas 1490 inimest. Grupi peakontor asub Šveitsis Hergiswilis. Ettevõte asutati 1984. aastal ning see on noteeritud Šveitsi börsil alates 1986. aastast. Ettevõtte enamusosalus kuulub Schindler Grupile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755