15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CADfoorum: GrabCAD pani sotsiaalvõrgustikuga täkkesse

Arengufond rahastatud GrabCAD pani sotsiaalvõrgustiku loomise mõttega täkkesse, kuid mudelikogudes midagi uut ei ole, sest neid on terve internet täis, ütles CADfoorum MTÜ eestvedaja Siim Leiten

Kommenteerib CADfoorumi eestvedaja ja SmartDesign OÜ juht Siim Leiten.

Sotsiaalvõrgustikud on internetimaastikul teema number üks ja valitud suunaga on GrabCADi strateegia täkkesse läinud. Mudelikogusid on aga terve internet täis – nii kaua, kui CAD-mudelite allalaadimise eest raha ei küsita, on edu garanteeritud.

Rääkides masinaehitusliku inseneribüroo kui potentsiaalse kliendi silmade läbi, on Inseneerias mainitud Dassaulti andmebaas olnud minu jaoks päris vahva tööriist, kuid seda just ebastandardsete detailimudelite leidmisel nagu näiteks liikuvatest lülidest koosnev kahemõõtmeline inimese mudel vms, ja selliseid asju nii tihti vaja ei lähegi, küll läheb aga vaja konkreetseid komponente, mida on võimalik ka siitsamast Tallinnast osta.

Igal endast lugupidaval komponenditootjal on oma tootekataloogid, mis sisaldavad ka CAD-mudeleid, võttes oma meeletute arvude konfiguratisooni ning spetsiifilise ning enamasti kasutajasõbraliku mudelikogu ülesehituse tõttu juba ise väga mahuka andmebaasi mõõdu.

Seepärast tootjate standardseid tooteid populaarsetest mudelikogudest enamasti ei leiagi. Võtke näiteks suvaline tuntud komponenditootja, Festo, Elesa vms, ning võrrelge 3dContentCentral.comis saadavat tootja internetikataloogi mudelikoguga.

GrabCADi allhanke vahendamiseteenus tundub põnev ja just uute klientide leidmisel. Hiljem samale kliendile teenust pakkudes kaotab keskkond ses valdkonnas oma mõtte.

CADfoorumist nii palju, et ühing sai loodud kaks aastat tagasi eesmärgiga luua foorumi kujul eestikeskne ja -keelne temaatiline suhtluskeskkond. Praegu on CADfoorumil 50 kasutajat, kes on enamasti ehituse-arhitektuuri ning masinaehituse erialalt. Kasutajaid on nii tudengite, tarkvaramüüjate kui ka inseneride seas.

CADfoorumi lähima aasta siht on tegeleda insenerihariduse kasvulava kvaliteedi tõstmisega ehk pühenduda üldhariduskoolides insenerierialade tutvustamisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052