6. september 2010
Jaga lugu:

Webmedia juht: masu taandub järjest

Webmedia ja Infotehnoloogia liidu juht Taavi Kotka ütles, et vaatamata masu oodatust aeglasemale taandumisele telekomiteenuste ja riistvara müügis ning pisut kiiremale pagemisele IT-teenuste valdkonnas on sektori ettevõtjad lootusrikkad.

2009. aasta lõppes suuremale osale IT-firmadest käibe ja kasumi järsu kukkumisega, ent sektori värsketest numbritest täpset ja terviklikku ülevaadet ei ole, tõdes Kotka. ITL toetub praegustes hinnangutes konjunktuuriinstituudi ning statistikaameti andmetele ja infole, mis pärineb eravestlustest ja meediakanalitest.

"Konjunktuuriinstituudi IT-baromeetri analüüs näitab, et võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal on nõudlus oluliselt kasvanud ning enamik IKT ettevõtete juhte näevad tulevikku positiivsena ehk siis usuvad tootmise ning teenuste müügi mahtude jätkuvat kasvamist," lisas ta.

Webmedial ja Webmedia Grupil läks esimene poolaasta koondnumbrites hästi. "Me ei saavutanud küll päris kõikide püstitatud eesmärkide täitumist ja nende nimel tuleb tööd edasi murda, kuid patt oleks tulemustega ka täiesti rahulolematu olla," lausus Kotka." Igal juhul oli 2010 esimene poolaasta meil numbriliselt parem, kui 2009. aasta esimene poolaasta ning kuna 2009. aasta grupi vaates tervikuna oli meil läbiaegade parim, loodame sellel aastal teha uue rekordi."

Äripäev palus ühtlasi selgitust, millest tulenes möödunud aastal Webmedia Groupi käibe kasv ja "keskmisest kõrgem kasumlikkus", nagu Kotka majandusaruandes ütles. "2009. aastal realiseerusid pikaajalised investeeringud, mida me olime aastate jooksul erinevatel välisturgudel teinud. Näiteks algas Moldova Riigirahanduse projekt, Qatari tellimuste maht suurenes oluliselt jne," selgitas Kotka. "Kuna osade lahenduste juures müüme lisaks töötundidele ka kasutatava tarkvara litsentse, tõstis see meie kasumlikkust tavapärasega võrreldes oluliselt kõrgemale."

Webmedia Group teenis möödunud aastal ligi 239 miljoni kroonise käibe juures 28,1 miljonit krooni kasumit. 2008. aasta käive ja kasum olid vastavalt 217,4 ja 15,5 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee