29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka ja Vare: kõrghariduse poolelijätmine tasuliseks

Kõrghariduse poolelijätmise võiks muuta tasuliseks, ütles infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu president Taavi Kotka.

Kui tudengid lähevad ülikoolist ära, kuna neile makstakse ettevõtetes kõrget palka, teeme siis hariduse poolelijätmise tasuliseks, nentis ta. Selle abil saaks vähendada nende üliõpilaste hulka, kes jätavad kõrgkoolis õpingud pooleli, põhjendas Kotka konverentsil "Visioonist lahendusteni" esinedes.

Samuti konverentsil ettekande pidanud Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare kommenteeris, et selline idee vääriks arutamist. Samas kahtles ta võimaluses sellist mõtet ellu viia.

Vare sõnul viivad vähem kui pooled IKT-valdkonna tudengid õpingud edukalt lõpuni. Eelmisel õppeaastal lõpetas Eestis arvutiteaduste valdkonnas kõrgkooli 505 inimest. Samas asus asus eelmisel aastal IKT-valdkonnas õppima 1400 inimest, märkis ta.

"Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.

Täna Tallinnas TTÜs aset leidval konverentsil esinevad Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Siim Puskai, Sten Tamkivi, Tanel Tammet ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755