19. november 2010
Jaga lugu:

Fitch Ratings kärpis Nokia tiibu

Retinguagentuur Fitch Ratings kärpis eile maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia pikaajalise võlakohustuse reitingut ühe astme võrra. Uus reiting on BBB+ ja väljavaade "negatiivne".

"Nokia on mobiiltelefonide turul silmitsi kasvava konkurentsiga nii nutitelefonide osas arenenud Lääne turgudel, kui ka nn säästutelefonide osas Hiinas ja Indias," kirjutas Fitchi analüütik Stuart Reid. Kuna Nokia soovib kaitsta oma turuosa, näeb analüütik ka marginaalide jätkuvat langust.

Nokia turuosa on viimaste aasta jooksul langenud, kuna tal on olnud raske nutitelefonide turul konkureerida Apple'iga ja tootjatega, kes kasutavad Google'i operatsioonisüsteemi Android (nt HTC). Uuringufirma Gartner andmeil oli kolmandas kvartalis Nokia turuosa mobiiltelefonide turul maailmas 28,2 protsenti.

"Juhtkonnal võtab praeguste trendida stabiliseerimine aega," lisas Fitchi analüütik, mainides veel, et Nokia reting on siiski reitinguagentuuri skaalas igati tugev (paremuselt kaheksas investeerimisjärgu reiting kümnest).

Erinevalt Nokiast jättis Fitch Ericssoni reitingu BBB+ muutmata ning samuti jättis ta ka reitingule stabiilse väljavaate. "Reiting näitab Ericssoni liidripositsiooni võrguseadmete turul ning seda, et ettevõtte suudab  hoolimata raskest turuolukorrast toota korralike rahavooge," teatas Fitch.

Nokia aktsia on täna Helsingi börsil langenud 0,3% ja liigub 7,48 eurol, Ericssoni aktsia on Stockholmi börsil tõusnud 0,3% ja maksab 71,70 Rootsi krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt