2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium muretseb sidekatkestuste pärast

Siseministeerium on viimasel ajal aset leidnud ulatuslike sidekatkestuste pärast mures ning soovib nüüd Elionilt ja EMT-lt selgitust saada, ütles sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort, vahendas ERRi hommikupogrammi "Terevisioon".

"Loomulikult me oleme väga mures selle pärast, et väga suured ja elutähtsad ning elanikkonna jaoks olulised teenused on olnud häiritud väga pika aja jooksul," ütles asekantsler.

Siseministeerium kutsub nii Elioni kui ka EMT esindajad vabariigi valitsuse kriisikomisjoni juhtunu kohta selgitusi andma.

Koorti sõnul tuleb sidesüsteemi arendades mõelda sellele, kuidas tagada nende töökindlus ja alternatiivsete lahenduste olemasolu. "Meil meeldib rääkida e-riigist, aga me peame mõtlema sellele, et kui see "e" sealt eest ära kaob, et riik alles oleks," selgitas ta.

Kuna sideteenus on elutähtis, on siseministeerium rajanud eraldi operatiivraadioside võrgu, mida kasutavad praegu kõik operatiivteenistused. "Ükski väljakutse, mis meieni jõuab, ei jää teenindamata, kuna meil on olemas oma võrk. Eraldi küsimus on see, kuidas tagada, et kõik väljakutsed jõuaksid meie süsteemi," märkis Koort.

Asekantsler tuletas meelde, et võrgukatkestuse korral on siiski võimalik hädaabinumbrile helistada, kui võtta mobiiltelefonist SIM-kaart välja. Paraku kõik inimesed, eriti vanurid, ei tea seda.

EMT tuumikvõrku tabas eile hommikul rike, mistõttu oli mitu tundi häiritud mobiilide, lauatelefonide ja interneti kasutamine üle Eesti. Elioni klientidel oli rikkega seoses probleeme, kui tegu oli Elioni ja EMT ühisteenustega. Tekkis kerge paanika, kus inimesed kaebasid, et ei saa helistada isegi 110 ja 112.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474