13. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infosysi kvartalitulemus tõi pettumuse

India suuruselt teise tarkvaraeksportööri Infosys Technologies kvartalitulemus valmistas analüütikutele pettumuse, vahendab Bloomberg.

Puhaskasum kasvas 14 protsenti, 17,8 miljardile ruupiale ehk 395 mln dollarile. Analüütikud ootasid 18,2 miljardi ruupia suurust puhaskasumit. Käive kasvas 24 protsenti, 71,1 miljardile ruupiale (analüütikute ootus 71,8 miljardit ruupiat).

Ettevõtte käimasoleva kvartali prognoos on ka analüütikute oodatust väiksem. Ettevõte indikeeris, et selle kvartali kasum aktsia kohta tuleb 31,06 kuni 31,28 ruupiat. Analüütikud ootavad kompaniilt 33,5 ruupiat kasumit aktsia kohta.

Juhatuse esimees S. Gopalakrishnan ütles, et arenenud majanduste nõrgem taastumine, kõrge tööpuudus ja valitsuste maksvõimetuse risk võivad piirata tarkvaratööstuse kasvu.

„Ootused olid kõrged ja nad ei suutnud neid täita,“ ütles Dolat Capital Marketsi analüütik Rahul Jain. „Lähiajal võivad aktsiad kogeda mõningast müügisurvet."

Infosysi aktsia hind langes Mumbais 4,3 protsenti, 3232 ruupiale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052