31. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sülearvutikeskus: müük paisus 70%

Flex Sülearvutikeskuse juhatuse liige Rainer Ploomi sõnul oli jaanuar 2010 suhteliselt kesine, kuid selle aasta jaanuaris kasvas läbimüük mullusega võrreldes umbes 70% võrra.

Flex Sülearvutikeskuse jaemüük kasvas eelmise aasta detsembris varasema aastaga võrreldes umbes 38%. Sülearvutikeskuse juhatuse liikme Reinar Ploomi arvates võis suurema ostmise põhjus olla ka euro tulek. „Minu meelest osteti ka kinnisvara rohkem ja osteti ka arvuteid rohkem, sest  arvati, et euro toob kõrgemad hinnad,“ kommenteeris Ploom, kelle arvates põhjustab nende hea müügi see, et inimesed, kes majanduskriisi ajal uut arvutit ei ostnud, peavad nüüd selle lõpuks välja vahetama.

Ploomi sõnul on jaanuar olnud ka suhteliselt hea ja ilmselt majanduskriis on läbi saamas. „Kuna majanduskriisi ajal ei ostetud eriti, siis vahetakse neid arvuteid nüüd rohkem välja,“ lausus Ploom. Ta kinnitas, et seoses euro tulekuga ei ole nad hindu tõstnud. „Hinnatõusud on meil mudeli ja kampaaniapõhised, mitte europõhised, seega on olnud 1,5 euro võrra osadel mudelipõhine hinnatõus,“ täpsustas Ploom.

„Eelmiste aastate perioode arvel hakatakse nüüd rohkem ostma. Nendel, kellel oli neli aastat vana arvuti, siis võib-olla tema majandusekriisi ajal ei ostnud uut arvutit, siis nüüd on vaja need lõpuks ära vahetada. Siis pigem on ostuhuvi kogu aeg olnud, aga nüüd hakatakse seda realiseerima,“ rääkis Ploom tulevikust.

Flex Sülearvutikeskuse müügitulu 2009 oli 2 587 679 eurot ja aastal 2010 oli 3 452 000 eurot. "Kui aastat tervikuna võtta on ettevõte kasvanud umbes 35-40%," kinnitas Ploom.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2010. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5 protsenti, teatas statistikaamet.

Detsembris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 354 miljonit eurot (5,5 miljardit krooni). Kaupade jaemüügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük kasvas 2009. aasta detsembriga võrreldes 11 protsenti.

Käibe kasv oli suurim muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade jm. Neis kauplustes suurenes jaemüük 2009. aasta detsembriga võrreldes 18 protsenti. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052