10. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman: Levira kardab oma monopoli kaotust

Starmani kinnitusel näitab ähvardus vaidlustada digitelevisiooni loakonkursi tulemused, et Levira muretseb oma monopoli kaotamise pärast sellel turul.

Starmani juhatuse liige Hanno Liiva lükkas tagasi Levira väited ning kinnitas, et Starman suudab uued digitelevisiooni võrgud valmis ehitada lubatud tähtajaks, kuigi telemastide ja -saatjate omanik Levira on öelnud, et ei pea reaalseks digitelevisiooni sagedusloa konkursi võitnud Starmani lubadust ehitada kahe kuuga kolm üle-eestilist võrku.

“Konkursile esitatud ajakava uute digi-tv võrkude avamisel on tagatud lepingutega, mis Starman on tänaseks sõlminud,” lausus Liiva. “Levira ähvardus vaidlustada Starmani konkursivõit näitab selgelt, et Levira kardab oma monopoolse positsiooni kaotamise pärast telekanalite õhu kaudu edastamise turul. See on võimaldanud Leviral küsida teenuse põhjendamatult kõrget hinda juba pikemat aega, mis aastate jooksul on viinud kolme kodumaise telekanali Kalev Spordi, TV6 ja Kanal 11 lahkumiseni tasuta digilevist.”

Tehnilise järelevalve amet kuulutas 4. veebruaril Starmani võitjaks üleriigilise digitelevisiooni sagedusloa konkursil, mis toob esmakordselt Eestis konkurentsi ka sellele turule. Kui seni vastutas tavaantenniga vastuvõetava ZUUMtv telekanalite tehnilise edastuse eest AS Levira, siis sagedusloa saamise järel hakkab nende levitamisega tegelema Starman ise.

Starmanil on rohkem kui 4-aastane kogemus õhu kaudu leviva digitelevisiooni ZUUMtv pakkumisel. ZUUMtv klientideni jõuavad tavalise katuseantenni kaudu kuni 28 telekanalit, neist 13 eestikeelsed. Starman on valmis lisama maapealse leviga digitelevisiooni võrku uusi telekanaleid ning jätkama telepildi edastamist turu soodsaimate hindadega.

Starman on koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, kelle teenused jõuavad rohkem kui 560 000 koduni kõikjal üle Eesti. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman on kasvanud Eesti suurimaks vabaturu tingimustes tekkinud telekommunikatsiooniettevõtteks, kes annab tööd ligi 300 inimesele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755