12. veebruar 2011
Jaga lugu:

Roonemaa: Nokia Symbian on kohmakas, aeglane ja kole

Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa hinnangul on Nokia nutitelefonides kasutatav Symbiani operatsioonisüsteem kohmakas, aeglane ja kole.

Äripäeva küsimusele, mida Nokia ja Microsofti koostöö tehnoloogia poole pealt tähendab ja telefonikasutajale kaasa toob, vastab Henrik Roonemaa.

Seda on vara öelda, mis Nokia ja Microsofti koostöö kaasa toob. Kõik on äraootaval seisukohal. Androidtarkvara kasutades poleks Nokia suutnud võib-olla Aasia firmadega võistelda. Windowsi kasutuselevõtt oli aga kahtlemata kiireim viis Nokia nutitelefonide operatsioonisüsteemi vahetada. Nokia ja Microsofti koostöö on eelkõige tehnoloogiline liit ja eks varsti ole näha, mis telefonikasutajate jaoks muutub. Nokia on kogu aeg olnud rohkem riistvara- kui tarkvarafirma ja Microsoft vastupidi.

Nokia kasutatav nutitelefonide operatsioonisüsteem Symbian jäi ajale jalgu, nii kasutusmugavuses, kiiruses kui ka lihtsuses. iPhone lõi uued, oma standardid. Google jõudis rongile hüpata. Symbiani ei suudetud kaasajastada. See on siiani kohmakas, aeglane ja kole, need sõnad iseloomustavad Symbiani suuremaid puudusi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee