12. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roonemaa: Nokia Symbian on kohmakas, aeglane ja kole

Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa hinnangul on Nokia nutitelefonides kasutatav Symbiani operatsioonisüsteem kohmakas, aeglane ja kole.

Äripäeva küsimusele, mida Nokia ja Microsofti koostöö tehnoloogia poole pealt tähendab ja telefonikasutajale kaasa toob, vastab Henrik Roonemaa.

Seda on vara öelda, mis Nokia ja Microsofti koostöö kaasa toob. Kõik on äraootaval seisukohal. Androidtarkvara kasutades poleks Nokia suutnud võib-olla Aasia firmadega võistelda. Windowsi kasutuselevõtt oli aga kahtlemata kiireim viis Nokia nutitelefonide operatsioonisüsteemi vahetada. Nokia ja Microsofti koostöö on eelkõige tehnoloogiline liit ja eks varsti ole näha, mis telefonikasutajate jaoks muutub. Nokia on kogu aeg olnud rohkem riistvara- kui tarkvarafirma ja Microsoft vastupidi.

Nokia kasutatav nutitelefonide operatsioonisüsteem Symbian jäi ajale jalgu, nii kasutusmugavuses, kiiruses kui ka lihtsuses. iPhone lõi uued, oma standardid. Google jõudis rongile hüpata. Symbiani ei suudetud kaasajastada. See on siiani kohmakas, aeglane ja kole, need sõnad iseloomustavad Symbiani suuremaid puudusi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052