21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmuma hakkab uus tehnokultuuri ajakiri

Märtsi alguses hakkab ilmuma uus tehnokultuuri ajakiri 21, mis ühendab endas kultuuri ja tehnoloogia.

Avanumbris tutvustatakse lähemalt molekulaargastronoomiat, vaadatakse, kuidas on arenenud 3D kinotehnoloogia, avatakse lennuliikluskorralduse telgitaguseid, uuritakse käsirelvade lähitulevikku.

"Oleme võtnud eesmärgiks olla tehnokultuuriajakiri, kust leiavad huvitavat lugemist ka need, kel pole hetkel vaja oma tehnoparki uuendada, kuid kes tahaksid teada, mida huvitavat on maailmas toimumas," ütles ajakirja 21 vastutav väljaandja Pert Lomp.

Ta lisas, et uus ajakiri täidab tühja niši Eesti turul ega hakka konkureerima ühegi konkreetse väljaandega. "Kuna 21 ei ole puhtalt tehnoloogia- ega puhtalt kultuuriajakiri, vaid me vaatleme neid teemasid omavahel seotuna, täidab see olulise tühimiku Eesti ajakirjandusturul."

Peatoimetaja Veiko Tamme sõnul vaatab uus ajakiri, kus ja kuidas tehnoloogia ning teadus tungivad kultuuri – teatrisse, kinno, meie igapäevasesse ellu. "Hoiame silma peal uudistel nendes valdkondades ja kirjutame, kuidas tehnoloogia on meile kasulik, mida ta teeb ja kuidas seda kasutada," ütles Tamm.

Avanumbris kirjutavad relvainsener Reimo Soosaar, meisterkokk Tõnis Siigur ja 3D-kaamera ehitanud vennad Kaspar ja Kaur Kallas. Lisaks räägib ajakirja esimeses numbris president Toomas Hendrik Ilves küberkaitsest ja sellest, kuidas ta programmeerima õppis.

Ajakirja 21 peatoimetaja on pikaaegne tehnoloogiaajakirjanik Veiko Tamm, tegevtoimetaja on Andrus Laansalu, kes on kultuuri- ja tehnoloogiaajakirjanduses tegutsenud 1993. aastast. Toimetuse kolleegiumisse kuuluvad mitmed teadlased ja kultuuritegelased.

Vastutav väljaandja on Audentese ülikooli lõpetanud Pert Lomp, kes praegu töötab Viasatis ning enne seda oli 4,5 aastat Microsofti palgal.

Tehnokultuuri ajakiri 21 ilmub kümme korda aastas. Lisaks ilmub iga number ka elektroonilisel kujul mobiilsetele seadmetele, ning on tasu eest loetav veebis. Tellijad saavad tasuta ligipääsu ka ajakirja võrguverisoonile, mis võimaldab tarbida paberajakirjaga identset sisu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052