23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson saadab Veiko Sepa tööle Pekingisse

Ericsson Eesti juht Veiko Sepp siirdub tööle Hiinasse, ettevõtte peadirektori kohusetäitjaks nimetati juhatuse liige Seth Lackman.

Ericsson Eesti senine peadirektor ja Ericssoni Balti tütarettevõtete juht Veiko Sepp võttis vastu ettepaneku asuda juhtima Ericssoni kontserni Hiina ja Põhja-Aasia regiooni kliendiüksust ning alustab tööd Pekingis 1. märtsist.

Sepa juhitava Ericssoni Hiina ja Põhja-Aasia regiooni kliendiüksuse klientideks on selle piirkonna suured telekomi- ja infrastruktuuriettevõtted. Tema sõnul aitas otsuse tegemisele kaasa avanev võimalus töötada kiiresti areneval Hiina turul. "Senised kogemused Ericssoni tütarettevõtete ülesehitamisel Eestis, Lätis ja Leedus ning aktiivne osalemine Ericssoni Põhjamaade juhtimisstruktuuris annavad mulle kindluse edasiliikumiseks. Vaieldamatult oli tegemist põneva ettepanekuga, sest maailma majandusarengu seisukohalt tundub Hiina olevat hetkel üks huvitavamaid turge," selgitas Sepp.

Saarlane Veiko Sepp on olnud Ericssoniga seotud paarkümmend aastat. 1990ndate alguses töötas ta Soome Ericssonis, seejärel juhtis Ericssoni esindust Eestis. 1998. aastast töötab Veiko Ericsson Eesti peadirektori ametikohal ja juhib 2007. aastast ka Ericssoni Läti ja Leedu tütarfirmasid.

Märtsist Ericsson Eesti peadirektori kohusetäitjana ametisse asuv Seth Lackman on töötanud Eestis 1996. aastast alates. Vabalt eesti keelt kõnelev Lackman on varasemast ka suguvõsa kaudu seotud Eestiga. Soome Ericssonist alustanud ja 1990ndate keskel Eestisse tulnud Lackman on töötanud Ericsson Eesti finants- ja müügidirektorina ning kuulub ettevõtte juhatusse. Muuhulgas on ta ka ITLi juhatuse liige.

Ericssoni Tallinna tehase juhtimises muutusi ei toimu, tehase direktorina jätkab tööd Jonas Ygeby.

Ericsson annab praegu Eestis tööd 1400 inimesele.

Telekomioperaatoritele üle maailma tehnoloogiaid ja teenuseid pakkuva Ericssoni tooteportfelli kuuluvad mobiilside- ja tavavõrkude infrastruktuur, telekomiteenused, tarkvara, samuti lairiba ja multimeedia lahendused nii operaatoritele, ettevõtetele kui meediatööstusele. Ühisfirmad Sony Ericsson ning ST-Ericsson loovad mitmekülgseid ja personaalseid mobiilsidetooteid lõpptarbijatele.

Ericsson tegutseb 175 riigis ja annab tööd rohkem kui 90 000 inimesele. Kontserni müügitulu oli 2010. aastal 203,3 miljardit Rootsi krooni. Ericsson on asutatud 1876. aastal ja selle peakontor asub Stockholmis. Ettevõte on noteeritud OMX NASDAQ, Stockholmi ja NASDAQ New Yorgi börsil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052