25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telefonica kaotas pea poole kasumist

Euroopa suuruselt teise telekomi Telefonica SA teatel kukkus firma neljanda kvartali kasum 45%, kuna koduturul Hispaanias langes mobiilside müügitulu.

Telefonica kvartaalne puhaskasum langes aastataguselt 2,44 miljardilt eurolt 1,33 miljardi euroni, vahendab Bloomberg. Firma käive kasvas samas 9,9% võrra, 16,46 miljardi euroni.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 16,3 miljardi eurose käibe juures kasumiks 2,4 miljardit eurot. Samas on firma üritamas meelitada rohkem investoreid ligi suuremate dividendi ja Ladina-Ameerika turuosa kiire kasvuga, kuigi Hispaanias endas on majandusolukord jätkuvalt kehv.

"Firmal tuleb vastu seista majanduskriisile Hispaanias, üritades samas kasvada mobiilteenuste osas ja maksimeerides turuosa Brasiilias," ütles FGA-MG strateeg Francisco Salvador. "Telefonica senine tegutsemine jätab mulje, et nad suudavad olukorraga hakkama saada."

Madridis baseeruva ettevõtte teatel plaanitakse 2011. aastal tõsta dividende 14% võrra, 1,60 euroni aktsia kohta. Lisaks kinnitati plaani maksta 2012. aastal dividende vähemalt 1,75 eurot aktsia kohta.

Tänase hommikupoolikuga on Telefonica aktsia Madridis kukkunud 0,6 protsenti, 17,9 euroni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052